Drugi športi

VIDEO: Portorož je pripravljen na teniške sladokusce: Žemlja, Kavčič in Rola po odmeven izid

Portorož, 07. 08. 2016 10.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
2

S kvalifikacijami se je v Portorožu začel četrti teniški turnir serije challenger Tilia Slovenia Open z nagradnim skladom 42.500 evrov. Glavni del turnirja se začne v ponedeljek, prvi nosilec je Nemec Florian Mayer, visoko merijo tudi slovenski tekmovalci.


Portorož tudi letos med 6. in 13. avgustom gosti ATP Challenger Tilia Slovenia Open. Prvi nosilec teniškega turnirja je Nemec Florian Mayer, ki je bil leti pred leti na visokem 18. mestu ATP lestvice. V kvalifikacijah je priložnost dobilo šest slovenskih tekmovalcev, glavni del turnirja se z glavnim delom na igriščih Marine Portorož začne v ponedeljek. Nobenemu od kvalifikantov se ni uspelo v glavni del, v prvem krogu so se poslovili Grega Boh, Klemen Nikolaš in Aljaž Radinski, v drugem pa še Jaka Kaplja in Domen Gostinčar.

Tilia
Tilia FOTO: Tilia

Nastop ima zagotovljen že peterica Slovencev: Grega Žemlja, Blaž Rola, Blaž Kavčič, Tom Kočevar Dešman in Sven Lah. Prva dva sta se v žreb uvrstila neposredno zaradi dovolj visokih uvrstitev na lestvici ATP (142., 179.), ostali trije pa so prejeli povabilo od kapetana slovenske reprezentance Blaža Trupeja. Tako Žemlja kot Kavčič imata lepe spomine na portoroški turnir, 2013 je turnir osvojil Žemlja, leto kasneje pa je bil najboljši Kavčič.

V ponedeljek bosta med posamezniki nastopila dva Slovenca. Na osrednjem igrišče bo ob 18. uri najprej stopil Tom Kočevar Dešman (676.), ki ima za tekmeca Španca Adriana Menendeza Maceirasa (210.), nato pa se bo predstavil še zmagovalec Portoroža 2013 in lanski finalist Žemlja, ki je četrti nosilec turnirja (142.). Njegov nasprotnik je Francoz Alexandre Sidorenko, na lestvici ATP 242. igralec sveta.

V zabavnem napovedniku za portoroški turnir nastopajo Grega Žemlja, Blaž Rola, Aljaž Radinski, Tom Kočevar Dešman, Sven Lah in mladi teniški igralci Teniškega kluba Koper

Tilia Open Portorož - 2
Tilia Open Portorož - 2 FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

.jest
07. 08. 2016 13.13
-1
Florian Maier je bil na ATP 18. leta 2011. Sedaj pa je 93. in še pada. Ta portoroški turnir je malo kvalitetnejši turnir za rekreativce.
graf
07. 08. 2016 12.47
in bomo tko kot ponavadi poslušali po radiu : nasprotniki so bili že v prvem krogu "premočni" za naše igralce ...