Drugi športi

VIDEO: Pleše odličen drugi na švedskem Ironmanu

Stockholm, 18. 08. 2013 13.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

David Pleše je tekmoval na tretjem Ironmanu v dobrem mesecu dni, tokrat v Kalmarju na Švedskem, in še enkrat več dokazal, da je v izjemni formi.

Po težavah zaradi prometne nesreče na Ironmanu v Švici je v zadnjem obdobju treniral odlično in se odločil, da potrebne točke za kvalificiranje na SP v Ironman triatlonu na Havajih med profesionalci poskusi ujeti na Švedskem. Že pred tekmo so ga organizatorji povabili na novinarsko konferenco s favoriti tekmovanja, opravil pa je tudi več intervjujev, kar dokazuje, da se njegovo ime v Ironman karavani vse bolj ceni. Plavanje je Davidu Plešetu uspelo zelo dobro, za vodilnimi je po 3,8 km plavanja zaostajal samo štiri minute, na kolesarskem delu proge je tekmovalce pričakal pravi pekel. Bočni veter je bil izjemno močan, kar pa Velenjčanu ni povzročalo večjih težav, glede na to, da je izjemen kolesar. Vozil je konstantno hitro, ne glede na to pa je izgubil dve minuti proti vodilnemu Pedru Gomesu in nekaj manj proti Alfredu Danielssonu, ki je kolesarski del končal kot drugi.

David Pleše v izbrani družbi.
David Pleše v izbrani družbi. FOTO:

Proti drugim tekmovalcem je čas pridobival in relativno svež prišel na 42-kilometrski tek. Tekaški del je začel na sedmemu mestu, a začel ga je izjemno hitro, prvih 21 km je odtekel odlično in se iz kilometra v kilometer bližal Gomesu. Po polovici maratona je bil že drugi, na tem mestu pa je pritekel tudi v cilj in se veselil največjega uspeha v karieri. Po tretjem mestu v Celovcu mu torej manjka samo še zmaga na tekmah Ironman serije. Tokrat je zmagal je Portugalec Pedro Gomes, ki je bil dobre dve minuti hitrejši od Plešeta. Če se je David Pleše uvrstil na svetovno prvenstvo na Havajih, bo znano v naslednjih dneh po preračunu točk na svetovni lestvici.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

MitjaMB
18. 08. 2013 20.03
+10
Bravo David, super uspeh! Tak je prav, da nismo bezveze postavljali zakulisja v Kalmarju:-D Upam, da bo dovolj za Havaje!
Bushido04
18. 08. 2013 13.58
+18
Izjemen uspeh. Iskrene čestitke za nadčloveške napore. David ti si car!