Drugi športi

VIDEO: Petje z nokavtom leta do šampionskega pasu, Krušič žal neuspešen

Ljubljana, 04. 10. 2014 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Tadej Vidrih
Komentarji
44

Borilni spektakel FFC 14 je v hali Tivoli postregel s spektakularnimi borbami po pravilih K-1 in MMA, vrhunec pa sta bila dva dvoboja za naslov prvaka. V prvem je Samo Petje brutalno nokavtiral Tea Mikeliča, v drugem pa se je Hrvat Antun Račić izkazal za previsoko oviro za Lemmyja Krušiča.

FFC 14 je postregel praktično z vsem, kar premore svet borilnih veščin, smetana na torti pa je bila nova neverjetna predstava Sama Petjeta, ki se je okitil z naslovom prvaka do 70 kilogramov po pravilih K-1. Belokranjski bombarder je dokazal, da že dolgo ni več zgolj izjemen potencial, ampak se hitro razvija v svetovno zvezdo svoje kategorije. Izjemno težkega nasprotnika Tea Mikelića, ki mu je lani v Poreču zadal boleč poraz, je že v prvi rundi nokavtiral s spektakularno desno brco v glavo, po kateri je Hrvat obležal na tleh. Petje je tako nadgradil odmevno zmago proti Japoncu Hinati Watanabeju in napovedal vzpon med svetovno elito. Njegova naslednja stopnička bo skoraj zagotovo nov nastop v najboljši organizaciji na svetu Glory, ob tem pa upa, da si bo kmalu FFC ring delil s katerim izmed najbolj zvenečih imen v svoji kategoriji.

Samo Petje je znova dokazal, da je pred njim izjemno svetla prihodnost.
Samo Petje je znova dokazal, da je pred njim izjemno svetla prihodnost. FOTO: Damjan Žibert

Žal je bil manj uspešen ljubljenec domačega občinstva Lemmy Krušič. 25-letni Ljubljančan v borbi za naslov prvaka po pravilih MMA do 66 kilogramov ni imel pravega odgovora za robustnega Antuna Račića. Borec iz Dubrovnika je uspešno nadzoroval potek borbe na tleh in v prvi rundi nasprotniku zadal nekaj izjemno močnih udarcev. Krušič je pokazal veliko srce in v drugo rundo vstopil odločno, poskušal nasprotnika napasti stoje, a Račić je z uspešnimi rušenji vedno znova borbo preselil na parter. Domači adut je nekajkrat poskušal izvesti prijeme (armbar, leglock), s katerimi bi tekmeca prisilil v predajo, Račić pa je vse napade odbil in se po koncu borbe okitil z naslovom prvaka. Kljub porazu je Krušič dokazal, da gre za nepopustljivega borca, ki ima pred seboj še lepo prihodnost.

Ob Petjetu sta uspešno nastopila še dva slovenska borca, Miran Fabjan in Denis Porčič – Chorchyp. Slednji je dokazal, da so mu borilne veščine že nekaj časa vse prej kot hobi in že v prvi rundi 'položil' izkušenega Dženana Poturka. Chorchyp je tekmeca nekoliko srečno zadel z desnim krošejem, kar pa nikakor ne jemlje pomena njegovi odmevni zmagi. Ob tem je za uspeh plačal visok davek. Medtem, ko je blokiral eno izmed brc nasprotnika, je namreč staknil poškodbo leve roke.

Miran Fabjan se je vrnil na zmagovita pota.
Miran Fabjan se je vrnil na zmagovita pota. FOTO: Damjan Žibert

Niz treh zaporednih porazov v FFC ringu je prekinil Fabjan. 'Slovenski Rocky' se je, kot kaže, iz zadnjih neuspehov veliko naučil in je borbo proti nevarnemu Bobanu Krušiću oddelal taktično ter tehnično zelo dovršeno. Borec iz Branika pri Novi Gorici je Črnogorcu, ki je v tretji rundi bil videti že precej izmučen, vztrajno črpal energijo z udarci s kolenom v telo, ob tem pa nevarno napadal predvsem z zadnjimi direkti. Tokrat Fabjan nasprotnika ni brezglavo napadel, za kar je bil nagrajen z zmago po soglasni sodniški odločitvi.

Izjave po borbah in vrhunce nekaterih borb si oglejte v videu!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (44)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

2DarkManX2 .
05. 10. 2014 13.38
+3
Tu se zelo dobro vidi res na kaksm nivoju so velika vecina ljudi v SLo .. ce ma nekdo uspeh namesto da bi bli veseli in PONOSNI da so to nas narod ... pljujejo po njih .... vi negativci ki tukaj pljujete po njih sramota ste za nas NAROD!!... da se jas komentiram K-1 borbe .... najprej ODLICEN EVENT !! ..... DENIS je tokrat pokazal do zdaj navjvec do zdaj .. po mojem mnenju velik napredek da udarja z maso ter po akciji odlcina sproscenost kar mu je do sedaj manjkalo in kurilo veliko enrgije .. ODLICNA PREDSTAVA !! ... BRAVO DENIS !! .... tudi ful faca clovek btw .... FABJAN ceprav ga ne trpim sem pa fer in bom fer komentiral res odlicna predstava ker B.KRUSIC je hud hud fajter in Fabjan ma res zelo dobre izmike s katerimi je krusica kar malo depresiral in z enim kolenom ga je zelo dobro zadel in mu vzel ful kondicije saj krusic nima problemov ponavadi tak pa je malo v tretji ze poenjal in nemorem verjeti da skoraj nic ni klincal Fabjan kot to do zdaj delal in borbo naredil neatraktivne ... VELIKA ZMAGA PO KARAKTERJU MAJHNEGA CLOVEKA !! .............. PETJE pa je brez 1% pretiravanja CAR !! ... kaj pa ta tip dela pa je neverjetno jas mu bom kar rekel SAMO INCREDIBLE ker kdo se razume na ta sport vidi in ve da je tip komleten fajter v vseh pogledih in raste iz fajta v fajt in ce bo tako nadaljeval ni dvoma da bo v kratkem med top 3 na svetu tudi v GLORYju ce ne celo champion !! ... RES BIG BIG RESPECT !! ......................... aja SAJOA pa ATTACK vajda pa kar vabim na sparinge z mano da bosta vidla kje smo slovenci v tem sportu, pa da ko dobita malo po vajinih od mamic razvajenih gobckih, se bosta dejansko zavedala kaj je fajt v resnici ter kak tesko zna to biti da ne govorim o teskih treningih in potem bosta razumela reazliko kaj je gledanje fajtov na TV in v GYMu ali v ringu .. . potem mogoce nebosta vec pluvala nevoscljiveza eniva pa tudi za vse ostale hajterje dajte idite raje dalje risank gledat pa mamico za jenkico drzat .... nemores verjeti kaj eni tukaj pisejo a nikoli nic v zivljenju najverjenteje ustvarili .. delali .. naredli ... FB bojevniki !!! ... get a life mate ej !!......FB BOJEVNIKI yeah right ... ajde v gym pa potem pametni biti ..... RESCPECT SVEM SLOVENSKIM BORCEM (pravim) IN SPORTNIKOM !!! ..... PONOSEN SLOVENEC !!..
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 16.58
+0
A je v tem športu kaka doping kontrola kt v boksu? A kdo to kontrolira?
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 17.17
-4
kolk pa sploh ima v svet veljave ta pas , kt v boksu al več ? kolk je zdaj znan ta naš šampion v svetu k ma ta pas?hahahahahaaaa
Myth4htyM .
05. 10. 2014 08.37
Kolk si pa ti znan po svet k v svojmu poslu napreduješ?
2DarkManX2 .
05. 10. 2014 13.42
Attack a je na tem svetu kje kontrola IQja .. ?? ... na tvojo sreco je ni... .. ker ce bi bla bi ti odpadel kot gumb na hlacah ... mamin sinko nevoscljivi kdo ti je ti je kriv da ti nisi ALFA samec .... zaj pa na partis po pornice pa lepo dalje na desanku rukic ..
mijavci
04. 10. 2014 15.55
-10
Približno isto kot pasji boji, če je to šport da nekoga pošlješ skoraj na drugi svet res ne vem, meni se to zdi bolano.
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 16.50
+3
BEEF-TECH
04. 10. 2014 15.09
+3
OK.. Petje.. bravo ampak nek spektakularen KO pač to ni. Prej bi rekel da je Petje prišel do "srečne brce" pr Denisu mi pa tak ni nč jasn pa sem 10x pogledal video. Kot da je Poturak bil nokavtiran še preden je priletel mimo Denisa. Ma kdo boljši posnetek?
MaunelNeuer
04. 10. 2014 13.21
+0
uffffff kaki KO!! bravo Petje!!
MaunelNeuer
04. 10. 2014 13.20
-1
uffffff kaki KO! bravo Petje
Myth4htyM .
04. 10. 2014 13.09
+26
Če je pa Petje peto razredni fighter, pol si pa ti ajkula... Tip ima vse zmage v organizaiji FFC, razen prvega matcha z borcem ki ga je včeraj v borbi za pas premagal... prav tako je tip vknjižil zmago v najprestižnejši organizaciji GLORY v zagrebu, ko je prav tako nokautiral nasprotnika... pred kratkim je na Japonskem z knockoutom premagal enega najboljših kickboxing borcev na svetu Hinato Wanatabeja in to na njegovem terenu, kjer so mimogrede sami začetki tega športa. Tip trenira z dolgoletnim svetovnim prvakom v svoji kategoriji italjanom Giorgiom Petrosyanom ... in vi o nekem petorazrednem borcu... do sedaj je dosegel več kot bo večina od vas v celem življenju... Škoda besed ..
jackjernej
04. 10. 2014 13.22
+2
ciciban00
04. 10. 2014 14.43
+1
Tako je, bravo!! Petje je takšen car, da bo težko še kdaj kakšen podoben hodil po naši Sloveniji!
ciciban00
04. 10. 2014 14.46
+1
Lepo povedano, Petje je pravi športink in profesionalec, pa zavedajte se da si je izbral šport, pri katerem v SLO skoraj ni tradicije, niti ne more biti ne vem kakšnih talentov, zaradi premalo prebivalstva in posledično premalo resnih tekmovalcev. In da se kosa tudi v svetovni konkurenci, je v bistvu nekaj neverjetnega. Vsa čast fant, le tako naprej!!
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 16.52
-1
ja pretiravat pa ti ravno ni potrebno...carji so bili in jih več ni torej? hahahahaaa
Kiki hajime
04. 10. 2014 19.05
+0
Petje ma 2 poraza na FFC-ju. 1. je bil, ko je bil Cro Cop Final Fight.
Myth4htyM .
04. 10. 2014 22.26
-1
S kom se je pa boril takrat? Ker kolikor gledam za nazaj na tem eventu ni nastopil... Vsaj na main cardu ga ni....
DuhSaSjekirom
04. 10. 2014 12.31
+2
Petjev nokaut je bil super, potem sem pa videl njegove obrvice. Hehehe, OMG.
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 13.05
-4
saj res ? Novodobni transfajterji hahahaaahhahaa pa tak mačizem hahahaaaa
horhinjo
04. 10. 2014 11.26
+0
Zajčki ! Med sabo se tepejo peto razredni fajterji. Lepo vas prosim!
s1oux
04. 10. 2014 11.50
+4
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 12.00
-16
se strinjam. Dajte te naše heroje sosednje vasi z znanimi borci sveta, pa bomo potem videli kje so hahahahahaa, samo zavec se lahko do zdaj s tem pohval.
jackjernej
04. 10. 2014 12.01
+12
Eni nimate nobenega spostovanja do vlozenega dela truda, odrekanja in vseh teh stvari, ki so jih mogli te ljudje dat cez.. Ocitno je da nimate pojma, tko da se prosim vzdrzte komentarjev..
jackjernej
04. 10. 2014 12.02
+11
Attack nekje je treba zacet ne, sicr pa ocitno ne poznas scene, petje se je boril tudi ze s kaksnim world class borcem, pokazal dobre predstave.. Verjetno ste neki zafrustrirani ljudje ki drugim ne pivoscite nic, zakaj pa ne grete sami probat, k tolko veste in znate?
i141
04. 10. 2014 12.18
+2
Myth4htyM .
04. 10. 2014 13.07
+7
Če je pa Petje peto razredni fighter, pol si pa ti ajkula... Tip ima vse zmage v organizaiji FFC, razen prvega matcha z borcem ki ga je včeraj v borbi za pas premagal... prav tako je tip vknjižil zmago v najprestižnejši organizaciji GLORY v zagrebu, ko je prav tako nokautiral nasprotnika... pred kratkim je na Japonskem z knockoutom premagal enega najboljših kickboxing borcev na svetu Hinato Wanatabeja in to na njegovem terenu, kjer so mimogrede sami začetki tega športa. Tip trenira z dolgoletnim svetovnim prvakom v svoji kategoriji italjanom Giorgiom Petrosyanom ... in vi o nekem petorazrednem borcu... do sedaj je dosegel več kot bo večina od vas v celem življenju... Škoda besed ..
Shaoleen
04. 10. 2014 13.24
+5
Me zanima, s kom se vidva prvo razredna črička \"tepeta\"!Pa kje se, da vajine borbe pogledat...vsekakor pa vabljena na sparring v katerikoli klub od dotičnih borcev...da dokažeta svoje nadzemeljske sposobnosti...med drugim z največjim veseljem tudi vabljena v naš klub.
domijamaica
04. 10. 2014 13.38
+5
bi te rad videl zajček koliko sekund bi zdržal z enim od teh figterjev.. kaj ma veze če so peto razredni, nekje je treba začet.. mogoče pa bomo v bodočnosti videli katerega v UFC'ju pustimo se presenetiti :> lp
acim
04. 10. 2014 11.25
+11
Pozdrav in čestitke Samotu in ponosnemu očetu Vojkotu.Samo je kot skala,kdor se razume v ta šport mora Samota spoštovati.Bravo.
yaks
04. 10. 2014 12.34
+3
Maj
04. 10. 2014 11.20
+19
A to bedarijo dejansko kdo hodi gledat? Pa še vstopnico kup??????
pogan
04. 10. 2014 12.04
+11
bolje so gledati , kot pa čepeti cele dneve na racunalniku.
aerocvast
04. 10. 2014 12.04
+7
nimaš pojma koliko.....zelo zelo veliko ljudi!
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 13.02
+2
kankun
04. 10. 2014 11.06
+14
Preveč izpeto je tole že,ni več pravega duha skratka kr nekaj.
s1oux
04. 10. 2014 12.15
-1
SlovenijamaTALENT
04. 10. 2014 16.55
+1
Pa še kaj drugega bi se našlo vmes, a je v tem športu kaka doping kontrola kot v boksu?
RustemRex
04. 10. 2014 11.01
-1
Kak ga je pretepel....
Kiki hajime
04. 10. 2014 10.50
-7
Bravo Miran in Denis. Žal mi je le, da je Lemmy, za katerega sem navijal zgubil, Samo za katerega sem upal pa, da bo zgubil pa je zmagal
tapox
04. 10. 2014 10.46
-3
RožleX
04. 10. 2014 10.44
+4
Lemmy žal nima sreć če svojimi Hrvati...
s1oux
04. 10. 2014 12.15
-5
RožleX
04. 10. 2014 12.28
+9
el_salvador
04. 10. 2014 13.17
+2