Drugi športi

VIDEO: Ogier prevzel vajeti na Monteju, Turk napreduje

Monte Carlo, 22. 01. 2016 18.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na reliju Monte Carlo, uvodni preizkušnji svetovnega prvenstva, je po drugem dnevu v vodstvu branilec naslova Sebastien Ogier. Francoski prvi voznik Volkswagna ima po osmih hitrostnih preizkušnjah devet sekund naskoka pred tekmeci. Slovenski udeleženec relija Rok Turk je na skupno 49. mestu.

Sebastien Ogier je dobil četrtkov uvodno nočno hitrostno preizkušnjo, potem pa ga je v drugi prehitel Britanec Kris Meeke s Citroenom. Ta dirkača sta v vodstvu tudi po današnjih šestih in skupno osmih "brzincih", natanko po polovici dirke pa je zdaj prvi trikratni svetovni prvak. A razlika je majhna, manj kot deset sekund. Več zaostaja naslednji, drugi Volkswagnov dirkač Jari-Matti Latvala je na tretjem mestu že z minuto zaostanka. Manj kot dve minuti zaostajata le še četrti Norvežan Andreas Mikkelsen (Volkswagen) in peti Belgijec Thierry Neuville (Hyundai). "Danes sva imela s Krisom super bitko. Dobro vozi, jaz pa sem tudi zadovoljen s svojo predstavo, kakšna majhna napaka manj bi lahko bila, nekaj težav imam z zadnjo levo pnevmatiko. A ocena dneva je zelo dobro," je po prvem polnem dnevu relija dejal Francoz.

Sebastien Ogier
Sebastien Ogier FOTO: Red Bull Content Pool

"Očitno Sebastien dobro pozna tole zadnjo preizkušnjo, saj živi tukaj blizu. Prednost je torej na njegovi strani, tokrat nisem imel odgovora, a reli bo še dolg," pa je po porazu v zadnji hitrostni preizkušnji dneva, ko je zaostal deset sekund in izgubil skupno vodstvo, dejal Britanec. Zelo zadovoljen je s svojim nastopom tudi Rok Turk. V četrtek je po nočnih hitrostnih preizkušnjah pristal na 53. mestu skupnega seštevka. "Izredno zahtevne razmere na prvih dveh uvodnih preizkušnjah z obilico ledu, tako da je veliko vlogo odigrala pravilna izbira gum. Z Enejem sva zadovoljna z začetkom, čaka naju še dolg reli," je po napornem uvodu sporočil Turk, ki se je po kratkem počitku - v servisno območje se je vrnil krepko po polnoči - s sovoznikom Enejem Ložnarjem hitro moral spopasti z novimi izzivi, ki jih je tudi dobro prestal. Po šestih hitrostnih preizkušnjah je še nekoliko napredoval in je zdaj na skupno 49. mestu, v svojem razredu, kjer nastopa z dirkalnikom Peugeot 208 R2, pa je sedmi.

Reli se bo nadaljeval v soboto s še petimi hitrostnimi preizkušnjami, končal pa se bo v nedeljo z zadnjimi tremi, med katerimi bo tudi prečkanje prelaza Col de Turini, ki velja za eno najzahtevnejših nalog v svetu relija.

Izidi, 2. etapa:

 1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo-R)    1:29:06,1
 2. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen DS3)             + 9,5
 3. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/VW Polo-R)      1:08,1
 4. Andreas Mikkelsen/Anders Jaeger Synnevag (Nor/VW Polo-R)
                                                           1:33,8
 5. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20)     1:47,8
 6. Mads Oestberg/Ola Floene (Nor/Ford Fiesta RS)          2:18,5
 7. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20)                3:07,8
 8. Stephane Lefebvre/Gabin Moreau (Fra/Citroen DS3)       3:32,0
...
49. Rok Turk/Enej Ložnar (Slo/Peugeot 208 R2)             26:39,5
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.