Drugi športi

VIDEO: Ogier in Latvala tesno skupaj

Barcelona, 23. 10. 2015 19.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
0

Po prvem dnevu relija po Kataloniji, predzadnji postaji sezone svetovnega prvenstva, je vrh zelo zgoščen. Svetovni prvak Ogier je v vodstvu, a ima le štiri sekunde naskoka pred moštvenim sotekmovalcem pri Volkswagnu Fincem Latvalo.

Dirkači so se po četrtkovi uvodni preizkušnji na ulicah Barcelone, ki jo je dobil Ogier, danes preselili v okolico katalonske prestolnice. Pestro dogajanje so zaznamovale tri spremembe vodilnih, majhne razlike pa napovedujejo, da bo boj za zmago, čeprav je skupni seštevek že odločen, Ogier je že mesec dni svetovni prvak tudi za leto 2015, še zelo zanimiv.

"Kar dobro sem se namučil. Želel sem si narediti večjo razliko, a s temi pnevmatikami ni šlo," je dejal Ogier, Latvala, ki je v zadnji preizkušnji dneva izgubil sedem sekund v primerjavi s Francozom, pa je priznal: "Sebastien je vozil zelo dobro. Na koncu so bile ceste zelo umazane in ni bilo več mogoče voziti tako hitro, naredil sem nekaj napak. Vseeno pa mi gre precej bolje kot lani."

Po sedmih "brzincih" je danes vodil Latvala, a je Ogier pokazal, kdo je prvi v Volkswagnovi ekipi in se je do konca dneva prebil na prvo mesto. Tudi za prvo trojico pa je konkurenca precej skupaj, saj šele deveti Belgijec Thierry Neuville (Hyundai) za vodilnim zaostaja več kot minuto. V soboto se bo dirka nadaljevala s sedmimi hitrostnimi preizkušnjami, v nedeljo pa bo na sporedu še zadnjih šest.

Izidi, 1. etapa:
 1. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/VW Polo)      1:24:58,4
 2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/VW Polo)      + 0:04,0
 3. Ott Tänak/Raigo Mölder (Est/Ford Fiesta)               0:11,3
 4. Daniel Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20)              0:26,9
 5. Mads Oestberg/Jonas Andersson (Nor/Šve/Citroen DS3)    0:29,7
 6. Andreas Mikkelsen/Ola Floene (Nor/VW Polo)             0:37,4
 7. Hayden Paddon/John Kennard (NZl/Hyundai i20)           0:38,3
 8. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen DS3)            0:59,4

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.