Drugi športi

VIDEO: Odbojkarji o prihodnosti selektorja Gianija: 'Imamo dober občutek, da bo ostal!

Ljubljana, 03. 07. 2016 12.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./T.V./STA
Komentarji
7

Slovenska odbojka pod vodstvom selektorja Andrea Gianija doživlja pravi razcvet. V letu dni je prišla do treh final na velikih tekmovanjih, finala evropske lige, EP in tudi svetovne lige. Slovenci so pod vodstvom Italijana dobili dva finala in vsesplošno močno napredovali. Bo ostal na slovenski klopi?

Več videovsebin
  • Tine Urnaut po osvojeni svetovni ligi in o selektorju Gianiju
    02:34
    Tine Urnaut po osvojeni svetovni ligi in o selektorju Gianiju
  • Gregor Ropret vesel ponujene priložnosti in osvojene svetovne lige
    01:00
    Gregor Ropret vesel ponujene priložnosti in osvojene svetovne lige
  • Dean Vinčić po turnirju v Nemčiji
    01:46
    Dean Vinčić po turnirju v Nemčiji
Slovenski odbojkarji so v Frankfurtu pometli s konkurenco.
Slovenski odbojkarji so v Frankfurtu pometli s konkurenco. FOTO:
Slovenci pred 2200 gledalcev v Frankfurt Areni v prvih dveh nizih niso imeli nobenih težav.
Nadarjena slovenska generacija na čelu s kapetanom Tinetom Urnautom je dolgo časa stopicala na mestu. Pasla se je v evropski ligi, iz katere pa ni in ni mogla napredovati, pomagati jim nista mogla niti izkušeni črnogorski strateg Veselin Vuković niti ambiciozni slovenski trener Luka Slabe. Ko pa je na selektorsko mesto prišla italijanska odbojkarska legenda Andrea Giani, so se reči začele premikati. In to s svetlobno hitrostjo.
Čeprav so jih mnogi postavljali v vlogo favoritov, nihče ni pričakoval, da bodo tako superiorni. Od Nemcev so bili boljši v vseh elementih, niso imeli niti ene slabe točke in so se do vodstva z 2:0 praktično sprehodili. A v takem ritmu niso zdržali. V tretjem nizu ni bilo več pritiska s servisi, pojavljati so se začele napake, kar so nepopustljivi Nemci znali kaznovati. Dobili so tretji niz, a to je bilo tudi vse. Andrei Gianiju je uspela zamenjava podajalca, servis se je povrnil, ko pa ta deluje, so tekmeci bolj ali manj brez moči. In tako je bilo v četrtem nizu z Nemci. Slovenski odbojkarji so v Frankfurtu prišli do tretjega odmevnega uspeha v slabem letu. Potem ko so avgusta lani osvojili evropsko ligo, se oktobra okitili s srebrom na evropskem prvenstvu, so zdaj postali zmagovalci tretje skupine svetovne lige, v finalu so premagali Nemce, dobitnike bronaste kolajne z zadnjega svetovnega prvenstva.

Andrea Giani
Andrea Giani FOTO: CEV
Napovedovalcu v dvorani tako ni preostalo drugega, kot da ponavlja, da je v finalu Nemce premagala srebrna ekipa z evropskega prvenstva ...
"Naredili smo vse, da bi prišli v drugo skupino, zato smo tudi organizirali zaključni turnir. A premagala nas je boljša ekipa, o tem ni nobenega dvoma. Užitek je bilo gledati vaše fante, kako se borijo, kakšno željo kažejo, o tem mi lahko trenutno le sanjamo. Mi niti ne moremo zbrati vseh najboljših, ki gredo v času lige raje na dopust. Menim pa, da smo vseeno pokazali dobro igro, bili dostojen tekmec v finalu. Mislim, da obe ekipi spadata vsaj v drugo, če ne že v prvo skupino," je po tekmi dejala Britta Brisken, koordinatorka reprezentanc pri nemški zvezi.

"Zelo zelo sem vesel te zmage in rad bi pohvalil svoje igralce za vse, kar so prikazali na tem turnirju. Po dveh izjemnih nizih smo v tretjem nizu za trenutek izgubili disciplino, a smo se v kritičnih trenutkih pobrali in v nadaljevanju odigrali tako, kot smo se dogovorili. Čestitke fantom, danes sem na njih zelo ponosen," je po novem velikem uspehu slovenske odbojke povedal fantastični Giani. "Andrea, celoten štab in fantje so znova izpolnili cilj, ki so si ga zadali. Dosegli smo, kar smo si želeli in za kar smo vsi skupaj upali, da nam lahko uspe. Dokazujemo, da imamo izredno generacijo fantov," pa po novem velikem uspehu slovenske odbojke pravi predsednik OZS Metod Ropret. Predsednik zveze bo zagotovo storil vse, da Gianija zadrži v Sloveniji. "Gianijeva odločitev ni v naših rokah, tu ne moremo nič. Mi lahko samo upamo, da se bo odločil za nas, upamo, da bo k temu pripomogel tudi tokratni uspeh. Tudi če se ne bo, mu nimamo kaj zameriti, z njim smo doživeli dve vrhunski sezoni. Vem, da bo zveza storila vse, da ga zadrži, zagotovo bodo pogodbo podprli tudi sponzorji, mi pa lahko le držimo pesti," meni Ropret.

Slovenci bodo imeli zdaj nekaj zasluženega odmora, sami pravijo, da ta že dolgo ni bil tako dolg, ker so se neposredno uvrstili na evropsko prvenstvo, ki bo naslednje leto na Poljskem, jim kvalifikacij septembra ne bo treba igrati, zbrali pa se bodo spet aprila naslednje leto, ko se bodo pripravljali na majske kvalifikacije za svetovno prvenstvo. Takrat tudi z Janom Kozamernikom, ki je letos svetovno ligo zaradi študijskih obveznosti izpustil.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tedo41LUQmedo
04. 07. 2016 08.49
+1
Dajmo še za nogometno reprezentanco dobiti kakšnega tujca - mislim tujca izven Balkana.
MaunelNeuer
03. 07. 2016 14.28
+6
bravo Slovenija
Apostol1
03. 07. 2016 14.10
+19
Tule se vidi kaj pomeni sodelovanje vrhunskega trenerja z vrhunskimi igralci .Bravo naši in bravo Andrea Gianni
CastrumFF
03. 07. 2016 13.30
-31
V sloveniji ne maramo italijanov!
Apostol1
03. 07. 2016 14.08
+13
Vsem v vednost za Desnegpretepač bi uporabil najprimernejšo besedo vendar bi bila izbrisana bolj kulturne besede pa za njega in njegov komentar ne poznam.
MaunelNeuer
03. 07. 2016 14.28
-1
dokler prinašajo uspehe naj bojo tu, sicer pa tud na hrvašhem dvomim da ni noben trener Srb ;)
rossonero.acm
03. 07. 2016 16.21
+1