Drugi športi

VIDEO: Neuville na švedskem snegu vodi po dveh etapah, Ogier zaenkrat peti

Karlstad, 10. 02. 2017 20.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Za najboljšimi reli vozniki na svetu, ki tekmujejo v svetovnem prvenstvu WRC je druga etapa spektakularnega relija na Švedskem. Po uvodnih dveh etapah je v najboljšem položaju Belgijec Thierry Neuville, ki ima pred drugouvrščenim Jari-Mattijem Latvalo skoraj pol minute prednosti.

Po drugi etapi relija na Švedskem, druge postaje letošnjega svetovnega prvenstva, je v vodstvu Belgijec Thierry Neuville (Hyundai). Pred drugim Fincem Jari-Mattijem Latvalo (Toyota) ima 28 sekund naskoka. Dirkačem so danes precej težav povzročale zahtevne razmere, saj je na cestah, kot je za reli na Švedskem značilno, precej snega in ledu. Najbolje se je znašel Belgijec in dobil pet od današnjih sedmih hitrostnih preizkušenj, vseeno pa v boju za vrh še ni nič odločenega; prvih pet dirkačev je v eni minuti, peti je svetovni prvak Sebastien Ogier.

Reli na Švedskem vselej poskrbi za nekaj spektakularnih fotografij.
Reli na Švedskem vselej poskrbi za nekaj spektakularnih fotografij. FOTO: X17 Agency

Francoz, zmagovalec uvodne dirke sezone v Monteju, je s Fordom ekipe M Sport zadnji, ki ima manj kot minuto zaostanka, natančno 55 sekund. Za njim je Novozelandec Hayden Paddon (Hyundai) z minuto in 17 sekundami, pred njim pa tretji moštveni sotekmovalec Estonec Ott Tänak (Ford; + 49,7) in četrti Britanec Kris Meeke (Citroen; + 51,8). Neuvilla danes niso ustavile niti nekoliko nenavadne težave. "Zadnja hitrostna preizkušnja je bila kar težka, ker smo vozili že v temi, pa še vrata mojega dirkalnika so se nenehno odpirala, kar je bilo precej moteče. A vseeno sem imel tudi dobre gume, ki so vzdržale do konca," je dejal Belgijec. V soboto bodo dirkači prevozili še sedem hitrostnih preizkušen, reli v okolici Torsbyja se bo končal v nedeljo z zadnjimi tremi "brzinci".

Izidi, 2. etapa:
1. Thierry Neuville/Nicolas Gilsoul (Bel/Hyundai i20) 1:16:24,7
2. Jari-Matti Latvala/Miikka Anttila (Fin/Toyota Yaris) + 28,1
3. Ott Tänak/Raigo Molder (Est/Ford Fiesta RS) 49,7
4. Kris Meeke/Paul Nagle (VBr/Irs/Citroen C3) 51,8
5. Sebastien Ogier/Julien Ingrassia (Fra/Ford Fiesta RS) 55,7
6. Hayden Paddon/John Kennard (NZl/Hyundai i20) 1:17,8
7. Dani Sordo/Marc Marti (Špa/Hyundai i20) 1:40,3
8. Craig Breen/Scott Martin (Irs/VBr/Citroen C3) 1:54,3

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ermej
10. 02. 2017 22.53
-1
pol sekunde, pol minute sej je skor isto,.. translate slabo dela?