Drugi športi

VIDEO: Navijaški pretep: OI postale nov poligon za argentinsko-brazilsko rivalstvo

Rio de Janeiro, 10. 08. 2016 12.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tradicionalno rivalstvo med Argentino in Brazilijo na olimpijskih igrah dobiva nove dimenzije, posebej ko gre za športe onkraj nogometa. Potem ko so bili med drugim priča celo fizičnemu obračunu dveh navijačev na teniški tribuni, prireditelji z grozo pričakujejo predvsem argentinsko-brazilski košarkarski derbi.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.


Do boksarskega obračuna navijačev v nogometnih dresih njunih držav je prišlo na teniškem dvoboju med Argentincem Juanom Martinom del Potrom in Portugalcem Joaom Souso in potrebno je bilo ukrepanje vojakov ob igrišču. "Med Argentino in Brazilijo je potreben mir. Saj tukaj vendar ne igramo nogometa," je incident po zmagi pokomentiral del Potro. Argentinci medtem zoper Brazilijo prepevajo tudi v odbojkarski dvorani, a domačini jim niso ostali dolžni in na nogometni tekmi Argentincev proti Alžiriji vztrajno skandirali "Čile, Čile", s čimer so svoje južne sosede spomnili na dva zaporedna boleča poraza proti Čilu v finalu južnoameriškega prvenstva. Vroče pa utegne postati predvsem v soboto na košarkarskem derbiju, ki bo pravzaprav eden redkih neposrednih obračunov med športniki obeh držav. Argentinski navijači so si Brazilijo z napevi že privoščili na tekmi svoje ekipe z Nigerijo. Kapetan argentinske ekipe Luis Scola se takemu pristopu čudi: "Meni se zdi peti proti moštvu, ki ga sploh ni na igrišču, neumno." Tudi argentinski odbojkar Facundo Conte meni, da bi morali Argentinci prepevati predvsem v podporo svoji državi. "Nogometno svetovno prvenstvo je mimo, to so olimpijske igre," je povedal. Rivalstvo je v preteklosti napajal predvsem nogomet, pri čemer je eden lepših primerov svetovno prvenstvo v Braziliji leta 2014, ko so se Argentinci Brazilcem posmehovali po nemškem polfinalnem ponižanju (1:7), Brazilci pa so prvim nato privoščili poraz v finalu.

Mnogi menijo, da nagajanju Argentincev, ki sicer obožujejo Brazilijo kot počitniško destinacijo, botruje tudi nekaj zavisti, saj so njihovi tekmeci postali prva južnoameriška država z olimpijskimi igrami.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

T12
10. 08. 2016 15.20
+5
Nogomet pač nikoli ni bil plemenit šport, pri čemer igralci še zdaleč niso največji krivci.
METKA102
10. 08. 2016 13.57
Kateri so športi onkraj nogometa (kot ste zapisali v uvodu)?
notrajnc05
10. 08. 2016 14.44
+2
Južni bratje znajo povedati, da na svetu obstajata samo dva športa: futbal i ostali sportovi
kemuri
10. 08. 2016 12.42
-4
" Balkanci " ...bi rekli naši smučarski športni navdušenci :) . To je to, rivalstvo more bit ;) .