Drugi športi

VIDEO: Najstnik Kyrgios navdušil legendarne rojake

London, 02. 07. 2014 15.16 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Legendarni avstralski teniški igralec Rod Laver je po senzacionalni zmagi Avstralca grško-malezijskih korenin Nicka Kyrgiosa nad prvim igralcem sveta Špancem Rafaelom Nadalom pohvalil 19-letnega debitanta na grand slamu v Wimbledonu.

"Nima pomanjkljivosti," je dejal 11-kratni zmagovalec turnirjev za veliki slam, Rod Laver. Nick Kyrgios, ki je med profesionalce prestopil lani, na lestvici ATP pa zaseda 144. mesto, je Rafaela Nadala premagal s 7:6 (5), 5:7, 7:6 (5) in 6:3. Kyrgios je postal prvi igralec v desetih letih, ki nastopa s povabilom organizatorja in se je prebil v četrtfinale Wimbledona. Ob tem je popravil še en mejnik. Je prvi tenisač zunaj stoterice po Andreju Olhovskiju, ki je premagal najboljšega igralca sveta. Olhovskij je v Wimbledonu leta 1992 izločil Jima Courierja.

Nick Kyrgios in Rafael Nadal
Nick Kyrgios in Rafael Nadal FOTO: Reuters

"Navdušen sem bil. Letos sem ga videl v Melbournu, ko je nasprotnike bombardiral, čeprav vse ni šlo v igrišče. Toda, ko sem ga videl igrati brez pritiska proti Nadalu na glavnem igrišču, se je zdelo, kot da ni živčen. Bil je samozavesten in zaupal je v svoje sposobnosti. Ni bilo videti, da bi imel kakšne pomanjkljivosti," je 19-letnega Kyrgiosa pohvalil Laver. Predstavo avstralskega upa sta opazila tudi nekdanja uspešna avstralska teniškega igralca John Newcombe in Ken Rosewall. "Vsak niz je bil boljši, to je neverjetno za 19-letnika," je menil Newcombe, Rosewall pa je dodal: "Na osrednjem igrišču sem igral kot 17-letnik leta 1952 in to je bilo zame zastrašujoče. To je odlično za avstralski tenis in upam, da je s tem vzpodbudil druge igralce, da bodo delali še bolj trdo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kun_Aguero
02. 07. 2014 15.47
+6
ahh vedu sm da ga bo rafa je grozn na trau a kyrgios je res mašina na trav un ma velik šans da bo enkrt če ne že zdej prvak wimbeldona