Drugi športi

VIDEO: Na Švedskem zmaga Pedersenu, Žagar četrti

Göteborg, 26. 07. 2015 12.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Spidvejisti so v švedski Malilli pozno sinoči odpeljali tekmo svetovnega prvenstva. Zmagal je trikratni svetovni prvak Danec Nicki Pedersen, ki je tako s 17 točkami vknjižil drugo zmago sezone. Slovenec Matej Žagar je bil s 13 točkami četrti. Vodilni v skupnem seštevku Britanec Tai Woffinden je osvojil drugo mesto.

Pred Mateja Žagarja se je sinoči prebil še domačin Antonio Lindback, ki je za tekmo prejel posebno povabilo organizatorja. Pred nadaljevanjem serije ima vodilni Tai Woffinden 90 točk, drugi je Nicki Pedersen, ki zaostaja devet točk, tretji Greg Hancock jih ima 58, četrti pa je že Žagar s 53 točkami. Do konca sezone je še šest dirk, naslednja bo 8. avgusta na Danskem v Horsensu.

"Danes sem bil hiter na prvem in drugem zavoju. Naredil sem, kot je treba in zmagal. Čutil sem Taia ob sebi, a uspelo mi je zmagati. Trenutno uživam in pridno nabiram točke. Sezona je še dolga in boj bo odločen. To je moja druga zmaga to sezono in res sem je vesel," je po dirki dejal Pedersen, ki je bil najboljši že na Finskem, zmagal je 16. maja v kraju Tampere.

Tudi Woffinden je bil zadovoljen z bero osvojenih točk, ki mu še zagotavljajo skupno vodstvo. Minuli teden je namreč zbolel in ves teden mu ni šlo po načrtih. "Bil sem bolan, zastrupil sem se s hrano na Poljskem prejšnji teden, zato se nisem najboljše počutil. Prišel sem sem in odvozil, kot sem lahko, kljub temu sem z dosežkom zadovoljen. Zelo se veselim naslednje dirke," pa je po drugem mestu dejal Britanec.

Prireditelji so imeli obilico dela s pripravo proge v Malilli na stadionu G&B, saj jo je v minulih popoldnevih pogosto močil dež. Njihov trud je s tretjim mestom nagradil tudi Šved Lindback.

Nicki Pedersen
Nicki Pedersen FOTO: Reuters

Žagar se je tokrat moral zadovoljiti z mestom tik za stopničkami. Proga na švedskem prizorišču mu ne ustreza, zato je bil po dirki zadovoljen. "Čeprav zmeraj ciljam na stopničke in s čim drugim nisem zadovoljen, moram tokrat biti. Ta proga mi ne ustreza, tudi tokrat so imeli prireditelji nekaj težav z vremenom, tako da sem na koncu četrtega mesta zelo vesel," pa je po dirki dejal Žagar.

Izidi, VN Švedske: 1. Nicki Pedersen 17, 2. Tai Woffinden 17, 3. Antonio Lindback 14, 4. Matej Žagar 13, 5. Jason Doyle 11, 6. Chris Holder 10, 7. Niels-Kristian Iversen 10, 8. Greg Hancock 9, 9. Maciej Janowski 8, 10. Michael Jepsen Jensen 7 ...
- skupni vrstni red: 1. Tai Woffinden 80, 2. Nicki Pedersen 71, 3. Greg Hancock 58, 4. Matej Žagar 53, 5. Niels-Kristian Iversen 53, 6. Chris Holder 51, 7. Jason Doyle 48, 8. Maciej Janowski 46, 9. Michael Jepsen Jensen 41, 10. Andreas Jonsson 38 ...

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.