Drugi športi

VIDEO: Kolesarji do novih uspehov z domačo sadno-žitno rezino

Ljubljana, 23. 04. 2015 13.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
M.J./STA/A.H.
Komentarji
1

Kolesarska zveza Slovenije in podjetje Fructal sta predstavila sadno-žitno rezino Frutabela, pri razvoju katere so pomagali tudi slovenski kolesarski reprezentanti. Na dogodku sta o dozdajšnji sezoni spregovorila tudi zadnja leta najboljša slovenska kolesarja Luka Mezgec in Tanja Žakelj.

Tanja Žakelj
Tanja Žakelj FOTO: Martin Platter
"Začela sem v Langenloisu, kjer ni bilo rezultata. To je razumljivo, nisem imela pravih dirk. Izgubila sem tekmovalne občutke, bila sem izgubljena, zmedena. Občutek počasi pridobivam nazaj, sodelovala sem na domači dirki, v Premanturi sem imela boljše noge in sem suvereno zmagala, čeprav ni bilo prave konkurence. Postopno stopnjujem formo, izbiram močnejše dirke. Naslednji vikend v Avstriji pričakujem močno zasedbo in konkurenco. Takrat bom videla, kam sodim. Do svetovnega pokala je še cel mesec in ne hitim," pravi Tanja Žakelj. Prvi vrhunec sezone bo za tekmovalko Unior Tools Teama julijsko evropsko prvenstvo, ki ga bo gostil italijanski Chies d'Alpago. Tam bo naslov najboljše na stari celini in napadal tretjo zmago po vrsti. Če ji bo to uspelo, bo prva po norveški zvezdnici Gunn-Riti Dahle Flesji, ki je bila prvakinja med leti 2002 in 2005.

Luka Mezgec
Luka Mezgec FOTO: Damjan Žibert

"Če mi uspe tretjič zaporedoma, bo to senzacija," je z nasmeškom dejala Žakljeva, nato pa priznala, da bo dala od sebe vse, da ji to uspe. Luka Mezgec v primerjavi z lansko sezono še ni zablestel. Vmes je imel nekaj težav z boleznijo, ki ga je oddaljila od prave forme, tudi na dirki po Kataloniji, kjer je lani zmagal trikrat, tokrat ni prišlo do pravega sprinta. Vendar se s tem ne obremenjuje. Zadnji mesec je treniral doma, prihodnji teden ga čaka dirka po Romandiji, nato sloviti Giro, na katerem bo v vlogi kapetana Giant-Alpecina. "Rezultatsko bi lahko bilo bolje. Mislim, da sem zdaj na dobri ravni, takšni kot sem bil pred dirkami du Haut Var-matin in v Dubaju. Optimistično pričakujem nadaljevanje sezone. Težave so bile, izgubil sem en teden treninga, izgubil sem vsaj 10 odstotkov pripravljenosti. Dirka po Kataloniji je bila specifična. Po prvi etapi se je dirka razbila zaradi ubežnikov. Skupinskega sprinta ni bilo, ni bilo več priložnosti," je razložil Mezgec, o dirki Po Romandiji pa je dodal: "To bo samo priprava na Giro. Etape so pretežke, bolj bodo v ospredju hribolazci. Sta tudi dva kronometra. Tja grem izključno zaradi tekmovalnega ritma. Na Giru bo pet, šest priložnosti, vsaj štirikrat bo sprint. Upam, da bom vsaj štirikrat zraven." Oceno dosedanje sezone je za mlade reprezentante dal Martin Hvastija: "Nove velike zvezde še ni na vidiku, delamo pa na tem. Rok Korošec se najbolje znajde med vsemi, zapomnite se njegovo ime. Lahko bi bil kolesar tipa Mezgec, tudi prihaja iz gorskega kolesarstva. Drugi niso veliko pokazali. Pri mladincih imamo obetaven rod. Verjamem, da bo nastal kakšen šampion."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mc Mcmarco
23. 04. 2015 16.27
-2
Domača ??? Kaj pa Nektar? Ko prodaš ni več tvoje, pa pika.