Drugi športi

VIDEO: Dimitrov do uspeha kariere, njegov je zaključni turnir sezone v Londonu

London, 19. 11. 2017 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Bolgarski teniški igralec Grigor Dimitrov je zmagovalec zaključnega turnirja ATP v Londonu. V finalu je šesti nosilec pred več kot 17.000 gledalci še drugič na turnirju premagal sedmega nosilca Belgijca Davida Goffina v treh nizih, s tem pa tudi prišel do svojega največjega uspeha v karieri.

Več videovsebin
  • Vrhunci dvoboja Henri Kontinen/John Peers (Fin/Avs/) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Pol/Bra/1)
    00:36
    Vrhunci dvoboja Henri Kontinen/John Peers (Fin/Avs/) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Pol/Bra/1)
  • Vrhunci dvoboja Grigor Dimitrov (Bol/6) - David Goffin (Bel/7)
    02:58
    Vrhunci dvoboja Grigor Dimitrov (Bol/6) - David Goffin (Bel/7)
Grigor Dimitrov
Grigor Dimitrov FOTO: AP

Za Bolgara Grigorja  Dimitrova je to osmi osvojeni turnir v karieri in četrti letošnji. Z zmago je v žep pospravil kar 2.549.000 dolarjev nagrade in osvojil 1500 točk za lestvico ATP, s katerimi bo potrdil tretje mesto ob koncu leta. Izid v medsebojnih zmag na turnirji ATP proti Davidu Goffinu, ki je na turnirju v skupini premagal sicer poškodovanega prvega igralca sveta Španca Rafaela Nadala, v polfinalu pa še Švicarja Rogerja Federerja, je povišal na 5:1, štiri zmage je dosegel letos. V finalu sta se prvič v zgodovini zaključnega turnirja pomerila dva debitanta (zadnji debitant zmagovalec je bil leta 1998 Španec Alex Corretja). Zato ni čudno, da sta oba dvoboj začela živčno, prve tri igre so se končale z odvzemom servisa, dvakrat je to uspelo Goffinu in enkrat Dimitrovu. Slednjemu je to do konca niza uspelo še dvakrat, Belgijcu, doslej zmagovalcu štirih turnirjev, nikakor ni šel prvi servis, prav tako pa je naredil nekaj nepotrebnih napak na mreži, kamor je sicer redko prihajal. Je pa Belgijec močno popravil svojo igro v drugem nizu. Prvi servis mu ni predstavljal težavo, nekaj problemov je imel le v šesti igri, ko je ubranil dve zaključni žogi. Že v naslednji igri pa je tekmecu servis odvzel, kar je bilo ob velikemu številu napak Bolgara dovolj za izenačenje na 1:1.

David Goffin
David Goffin FOTO: AP

Na začetku tretjega niza se je Dimitrov takoj znašel v težavah, rešil štiri "break" priložnosti tekmeca, v naslednji igri je bilo podobno, uspešno se je reševal Goffin. Zato pa je Belgijec izgubil svoj servis v šesti igri, v kateri je že kazal znake utrujenosti. A predati se ni hotel, kar je pokazala osma igra, v kateri je imel Dimitrov tri zaključne žoge za zmage, a jih zaradi borbenosti tekmeca ni izkoristil. Zato pa je nato izkoristil svoj servis in se veselil še pete zmage na turnirju (ostal je brez poraza) in končnega uspeha.

Avstralec John Peers in Finec Henri Kontinen sta v finalu dvojic na zaključnem teniškem turnirju v Londonu s 6:4 on 6:2 premagala prva nosilca Lukasza Kubota iz Poljske in Marcela Mela iz Brazilije ter s tem ubranila naslov. Po 70 minutah finala sta zaslužila 450.000 ameriških dolarjev, poraženca pa si bosta razdelila 262.000 dolarjev.

Izida, finale:
posamezno:
Grigor Dimitrov (Bol/6) - David Goffin (Bel/7) 7:5, 4:6, 6:3.
dvojice:
Henri Kontinen/John Peers (Fin/Avs/) - Lukasz Kubot/Marcelo Melo (Pol/Bra/1) 6:4, 6:2.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Iniesta
20. 11. 2017 17.38
-2
Bugar je koncno nekaj osvojil ...