Drugi športi

VIDEO: Goffin prvič v življenju premagal vzornika Federerja in se uvrstil v finale, kjer ga čaka DImitrov

London, 18. 11. 2017 17.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Belgijec David Goffin je prvi finalist zaključnega turnirja sezone v Londonu. V polfinalu je premagal Švicarja Rogerja Federerja v treh nizih. Goffin je na tem turnirju premagal tako vodilnega tenisača na svetu, Španca Rafaela Nadala, kot Federerja, zdaj ga čaka Bolgar Grigor Dimitrov.

Osmi igralec sveta, 26-letni David Goffin, je prvič v karieri premagal svojega velikega vzornika, devet let starejšega Rogerja Federerja. To mu je uspelo šele v sedmem poskusu oziroma pet let po prvem dvoboju. Belgijec je na tem turnirju premagal tako vodilnega tenisača na svetu, Španca Rafaela Nadala, kot Federerja, ki bo sezono šestič v karieri končal na drugem mestu. Federer je tako ostal brez sedmega naslova na zaključnih mastersih in končal sezono, v kateri je osvojil grand slama v Avstraliji in Wimbledonu ter trikrat zmagal na mastersih 1000 v Indian Wellsu, Miamiju in Šanghaju. V nedeljo bo Goffin prekrižal lopar z Bolgarom Grigorjem Dimitrovom. Oba prvič nastopata na zaključnem turnirju in za oba bo to priložnost za največji uspeh v karieri. Dimitrov je bil v sobotnem večernem obračunu prav tako po zaostanku 0:1 v treh nizih boljši od Američana Jacka Socka s 4:6, 6:0 in 6:3. Na zaključnem turnirju si bodo udeleženci razdelili kar osem milijonov dolarjev.

Med dvojicami sta prva finalista Poljak Lukasz Kubot in Brazilec Marcelo Melo, tudi sicer prva igralca sveta. Gladko sta premagala ameriško-novozelandsko navezo Ryan Harrison/Michael Venus (6:1, 6:4).

Izida, polfinale:

David Goffin (Bel/7) - Roger Federer (Švi/2) 2:6, 6:3, 6:4;
Grigor Dimitrov (Bol/6) - Jack Sock (ZDA/8) 4:6, 6:0, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mariborrrrrrrrr
19. 11. 2017 10.02
+1
Čestitke gofen zasluženo