Drugi športi

VIDEO: Gajser v hudem nalivu v Belgiji do šestega in osmega mesta

Antwerpen, 04. 08. 2014 12.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V belgijskem Lommelu so se motokrosisti 15. v sezoni pomerili za točke svetovnega prvenstva. Zanje sta se borila dva Slovenca, uspešnejši je bil Tim Gajser v razredu MX2. Z osmim in šestim mestom je zbral novih 28 točk, Klemen Gerčar je v razredu MXGP prišel do petih točk, bil je 20. in 17.

Tim Gajser je v prvi dirki končal na osmem mestu in osvojil 13 točk, še dve več je zbral v drugi vožnji, ko je bil šesti. S tem je točkovno bero v skupnem seštevku povečal na 448 točk in je peti. V Lommelu je sicer v razredu MX2 prvo dirko zmagal Britanec Max Anstie, v drugi je bil najhitrejši Francoz Jordi Tixier. Vodilni v skupnem seštevku Nizozemec Jeffrey Herlings tako kot na Češkem tudi v Belgiji ni nastopil. Pred drugim Tixierjem ima 57 točk prednosti. "Zelo sem zadovoljen z izkupičkom, saj mi je uspelo dobiti lepe točke ravno na tej več kot zahtevni dirki. Lahko rečem, da je to najtežja dirka letos, zaradi mivke in vseh okoliščin, ki so jo spremljale. V soboto sem močno padel in si poškodoval nogo. A k sreči je bil le udarec, a sem moral v obeh nedeljskih vožnjah res stisniti zobe. Kar na mivkasti podlagi ni lahko, saj so tukaj velike obremenitve na nogah, poleg tega je v drugi vožnji zadnjih deset minut močno deževalo. Da, če bi druga vožnja trajala še kakšen krog, pa bi lahko prišel še kakšno mesto višje, a ne glede na vse moram biti zadovoljen. Ekipa ni pričakovala tako dobre dirke, posebej po mojem padcu v soboto ne, zato so bili tudi oni toliko bolj zadovoljni. Zdaj si bomo privoščili malo počitnic, saj bo naslednja dirka čez približno mesec dni v Braziliji," je povedal Gajser.

Tim Gajser
Tim Gajser FOTO:

Gerčar v razredu MXGP ni bil tako uspešen kot Gajser, saj je prvo dirko končal na 20. mestu, drugo pa na 17. Osvojil je novih pet točk, v skupnem seštevku pa je s 37 točkami 29. Italijan Antonio Cairoli je z dvema zmagama osvojil vseh 50 točk in je v skupnem seštevku še povečal vodstvo.

Naslednja dirka bo 7. septembra, ko bo na sporedu VN Brazilije.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Misls
04. 08. 2014 22.25
+18
KONCNO TUDI MALO OD TEGA SPORTA KJER IMAMO SLOVENCI DOBRE FANTE Z DOBRIMI RAZULTATI SAMO V SLOVENIJI TEGA SKORAJ NOBEN NE VE KER NOVINARJI TEGA NIC NE OMENJAJO ONI SAMO PISEJO V POLITIKI IN KAKO JE BIU KDO OBLECEN DA BI PA PISALI V MOTOCROSSU PA NE
AnjaMarquezista
04. 08. 2014 18.00
+10
g33ky_fr34k
04. 08. 2014 16.32
+26
Čudež da ste končno dali članek... Je bil že čas sploh ko niste nič poročali o njegovih uvrstitvah na oder za zmagovalce! V soboto obilo smole za Gajserja na kvalifikacijski dirki. Štartal je kar dobro žal je pa v prvem krogu, nekaj ovinkov po štartu, padel Ferrandis vanj pa so se zaleteli Guillod, Coldenhoff, Gajser ter Tixier. Tim je tako kot ostali nadaljeval, vendar v petem krogu odstopil zarad poškodb na hladilniku, posledica tistega crasha. Poleg tega pa še močan udarec v nogo. Na obeh nedeljskih dirkah je zato šele kot 27ti izbiral štartno rampo in kot vidite tudi v videu je takoj po štartu skoraj nemogoče prit v ospredje iz popolnoma zunanje strani na tej mivkasti progi. Toda kljub temu je v obeh včerajšnjih dirkah pridobil ogromno mest in dve zelo dobri uvrstitvi. Tud Gerčar dobro, nove pike v prvenstvu MXGP.
Slovenec-slovencu=pes
04. 08. 2014 13.57
+21
Gajser je talent. Gledam vse njegove tekme na italijanskih programih. Tam napovedovalca prav odkrito navijata zanj, ker je v italijanskem moštvu. Vsaka čast fantu.
ZDA
04. 08. 2014 14.32
+29
a so se na 24ur zmotili in končno nekaj o motocrossu napisali, res hvala tim je car
decent
05. 08. 2014 10.25
+2
Kar redno spremljam dirke in moram priznati,Tim je car. Z svojimi brezkompromisnimi vožnjami in nepopustljivostjo navdušuje in, če bo tako nadaljeval in brez poškodb mu tudi naslov ne more uiti.