Drugi športi

VIDEO: Gajser kljub padcu v Švici tik pred naslovom prvaka

Frauenfeld - Gachnang, 08. 08. 2016 11.53 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Slovenski motokrosistični as Tim Gajser je z drugim mestom na VN Švice stopil še korak bliže k naslovu svetovnega prvaka v elitnem razredu MXGP. Čudežni deček motokrosa ima tako pred zadnjimi tremi velikimi nagradami 99 točk naskoka pred osemkratnim svetovnim prvakom Antoniom Cairolijem in si lahko naslov prvaka v svoji prvi sezoni med elito zagotovi že na naslednji dirki v Assnu.

Več videovsebin
  • Vrhunci prve dirke razreda MXGP za VN Švice
    01:00
    Vrhunci prve dirke razreda MXGP za VN Švice
  • Vrhunci druge dirke razreda MXGP za VN Švice
    01:34
    Vrhunci druge dirke razreda MXGP za VN Švice

Na petnajsti postaji motokrosističnega svetovnega prvenstva v razredu MXGP so bili dirkači zbrani v švicarskem Frauenfeld - Gachnangu, kjer so se za zmago pomerili novi progi. Prva dirka za VN Švice se za vodilnega v točkovanju elitnega razreda, Tima Gajserja, ne bi morala začeti slabše, saj je že v uvodnem krogu doživel padec in nazadoval na 29. mesto. Toda Gajserja to ni zmedlo in se je s pogumno vožnjo na koncu pripeljal na deveto mesto in kolikor se je dalo, ublažil točkovni zaostanek, ki si ga je nabral za zmagovalcem dirke Antoniom Cairolijem. To je bil za mladega Gajserja že tretji zaporedni padec na dirkah elitnega razreda. Serija padcev se je začela na dirki v češkem Loketu, a kljub padcem, 19-letnik ostaja na poti k začrtanemu cilju, ki je seveda osvojitev naslova svetovnega prvaka.

Tim Gajser je VN Švice zaključil na drugem mestu in se še 14. letos povzpel na oder za zmagovalce.
Tim Gajser je VN Švice zaključil na drugem mestu in se še 14. letos povzpel na oder za zmagovalce. FOTO:

To je Tim tudi dokazal že na drugi dirki v Švici, ko je nekoliko bolj previdno startal, a vseeno zadržal drugo mesto, ki si jo je privozil na kvalifikacijah. Kmalu za tem je prehitel še Cairolija in do konca, kljub poskusom Romaina Febvreja, zadržal prednost in se veselil še 15. zmage v letošnji sezoni. "Ne vem zakaj se mi je spet tako mudilo. Prehitro sem si želel mimo Tonyja (Cairoli op. p.) in znova napravil napako. Bil sem daleč zadaj, zato moram biti z devetim mestom zadovoljen," je po padcu na prvi dirki za VN Švice dejal Gajser, ki je nato v drugi dirki znova dokazal, da je v letošnji sezoni daleč najboljši motokrosist med elito. "V drugo sem bolje startal in se malce izmenjeval v vodstvu s Tonyjem, potem pa je prišel še Romain (Febvre op. p.). Dirka je bila zelo zanimiva, zelo zadovoljen sem z drugim mestom, veselim pa se že Assna in naslednje dirke," je bil po koncu druge dirke veliko bolj zadovoljen dirkač s številko 243.

Gajser je po 15. veliki nagradi ostaja trdno vodilni v točkovanju za naslov svetovnega prvaka. Pred osemkratnim prvakom Cairolijem ima velikih 99 točk naskoka in si lahko prvi naslov prvaka zagotovi že na naslednji dirki, ko se bodo najboljši motokrosisti sveta pomerili na dirkah za VN Nizozemske v Assnu. Da si Slovenec zasluži naslov prvaka je razkril tudi desetkratni svetovni motokrosistični prvak Stefan Everts, ki je prava legenda športa. Tim je sicer v letošnji sezoni slavil na sedmih velikih nagradah, na petih je končal kot drugi, na dveh pa je bil tretji. Stopničke so se mu izmuznile zgolj na VN Belgije, kjer je po padcu prvo dirko končal kot 15., na drugi pa je slavil, a je bilo to na koncu dovolj 'le' za peto mesto.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

janezccc
08. 08. 2016 13.46
+12
vsa čast, Tim.
jst_21
08. 08. 2016 13.37
+13
Odlično Tim, kljub padcu odlična dirka !!! Na Nizozemskem pa mogoče že osvojen naslov :D
MesOjediPinGvin
08. 08. 2016 19.31
+2
Sem napisal, da je škoda padca v prvi dirki, na drugi je pa pokazal, kam spada. Na vrh. Pa me je admin brisal. ???? Čudno, da tebe niso brisali. Je neprimeren komentar. Hahahaha
vrtojb
08. 08. 2016 13.36
+9
čestitke, še tako naprej do zmage
bus303
08. 08. 2016 13.21
+13
Bravo Tim, gremo po naslov!
srebrnibreg
08. 08. 2016 13.06
+11
Kar tako naprej Tim. Čestitke za vse dosedanje dobre rrezultate in tudi v naprej.
lowman
08. 08. 2016 12.36
+24
Kapo dol, mulc jih pele scat, za šalo malo:)
Maddox
08. 08. 2016 12.35
+21
Bravo dečko, kapa dol!!!!