Drugi športi

VIDEO: Fogniniju nov naslov na pesku, v Hamburgu slavje argentinskega Mayerja

Gstaad, 30. 07. 2017 14.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Italijan Fabio Fognini je zmagovalec teniškega turnirja ATP v Gstaadu z nagradnim skladom 540.310 evrov. Četrtopostavljeni Italijan je v finalu ugnal nemškega kvalifikanta Yannicka Hanfmanna s 6:4 in 7:5. Za 31-letnega Fogninija je to peti turnirski naslov v 13 finalih. Vseh pet zmag je dosegel na peščeni podlagi.

Kljub porazu pa je uspeh kariere dosegel 25-letni Yannick Hanfmann, 170. igralec sveta, ki je na poti do finala med drugim izločil tudi tretjega nosilca, Španca Feliciana Lopeza. Od slednjega je bil boljši v 2. krogu.

V Hamburgu zmaga za argentinskega Mayerja
Teniški turnir ATP v Hamburgu z nagradnim skladom 1,5 milijona evrov je postregel z zanimivim finalnim razpletom, saj je bilo jasno, da bo zmagal Mayer. Pomerila sta se namreč igralca z enakim priimkom, zmage pa se je veselil Argentinec Leonardo Mayer, ki je ugnal domačina Floriana Mayerja s 6:4, 4:6, 6:3.

Za Leonarda Mayerja je bila današnja zmaga druga na turnirjih najvišje ravni, zanimivo pa je, da je tudi njegov prvi osvojeni turnir hamburški, kjer je zmagal že leta 2014. Letos je do nastopa prišel z nekaj sreče, potem ko je kot srečni poraženec kvalifikacij zamenjal poškodovanega Slovaka Martina Kližana. Na novi lestvici bo zdaj 138. igralec sveta po današnji zmagi skočil med prvo petdeseterico. Njegov poraženi 33-letni nemški soimenjak pa je tudi v tretjem finalnem poskusu ostal brez prve turnirske zmage v karieri.

Izid, ATP Gstaad, finale:
Fabio Fognini (Ita/4) - Yannick Hanfmann (Nem) 6:4, 7:5.

ATP Hamburg, finale:
Leonardo Mayer (Arg)
- Florian Mayer (Nem) 6:4, 4:6, 6:3.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.