Drugi športi

VIDEO: Danica najhitrejša na Japonskem

Motegi, 20. 04. 2008 11.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
1

Na dirki formule Indy Car na Japonskem je Danica Patrick prehitela vso konkurenco in slavila zmago.

Danica Patrick
Danica Patrick FOTO: Reuters

Američanka Danica Patrick je postala prva ženska, ki je zmagala na dirkah formule Indy Car. Na dirki v Motegi na Japonskem je nastopila petdesetič v tej seriji ter premagala Brazilca Helioa Castronevesa za 2,6739 sekunde, tretji pa je bil Scott Dixon iz Nove Zelandije.

"Končno mi je uspelo. Odločali so postanki v boksih za dolivanje goriva in moje moštvo je odlično opravilo svoje delo," je dejala Patrickova, ki je pred tremi tedni napolnila 26 let. Dixon je šest krogov od dvestotih pred koncem vodil za 3,6 sekunde, vendar je moral že krog pozneje v bokse po gorivo. S tem je prepustil boj za zmago Patrickovi in Castronevesu, ki sta bila zadnjič v boksih v 148. krogu.

Dirke formule Indy pogosto zaznamujejo nesreče. V prvem videu si lahko ogledate hud trk Daria Franchittija, v drugem pa je imela Danica Patrick srečo, saj se je ob tem, ko ji je razneslo gumo, za las izognila avtomobilu na stezi.

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gašper Blaži? 1
20. 04. 2008 16.56
Sanjska ženska