Drugi športi

VIDEO: Chorchypov prvi knockout

Dunaj, 22. 03. 2011 18.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Chorchyp se je na Dunaju drugič pomeril v ringu in tako dosegel svojo prvo zmago v profesionalni borbi kar s knockoutom v prvi rundi.

Chorchypova prva zmaga
Chorchypova prva zmaga FOTO: Zlatko Mahič

Potem ko se je Denis Porčić - Chorhcyp na decembrskem borilnem spektaklu v hali Tivoli prvič pomeril v ringu, ga je na Dunaju čakala druga profesionalna borba. Že po prvi tekmi in na žalost tudi prvem porazu je povedal, da je najpomembneje to, da je bogatejši za ogromno izkušnjo in je iz borbe potegnil modrost. Z enakim ciljem, torej naučiti se nekaj novega, se je v ring podal tudi tokrat. Vedel je, kakšne napake je naredil v Tivoliju in jih tokrat ni ponovil. Predvsem pa na Dunaju ni čutil medijskega pritiska, z njim je bila le njegova ekipa. Celo sodnik Grant Anthony Waterman je pred tekmo rekel, da bo Denis tokrat zagotovo pokazal drugačno borbo, saj zanj ne bo navijala cela dvorana, kot se je to zgodilo v Ljubljani, ter bo tudi on sam bolj osredotočen na dogajanje v ringu. In res se je zgodilo točno to. Po dobrih treningih, ki jih je opravljal v letošnjem letu, tudi dober rezultat ne more izostati. Tako je že v svoji drugi profesionalni borbi dosegel zmago s knockoutom, in sicer že v 54. sekundi prve runde, ko je z desnim krošejem nasprotnika spravil na tla. Kljub temu, da je Libanonec Mike Azab, ki sicer živi na Dunaju, skoraj 10 centimetrov večji in tudi malo težji od Chorchpya, pa je Gorenjec pokazal, da ima srce šampiona. Po tekmi je za 24ur.com povedal: "Seveda sem vesel svoje prve zmage, vendar je moj namen iz borbe odnesti izkušnje in modrost. V ring si želim stopiti vedno boljši in s popravljenimi napakami prejšnje borbe." In tako bo stopal v ring tudi na tekmah, ki ga čakajo v prihodnjih mesecih.

Libanonec je že v 54. sekundi prve runde obležal pod težo udarca, ki mu ga je zadal Chorchyp.
Libanonec je že v 54. sekundi prve runde obležal pod težo udarca, ki mu ga je zadal Chorchyp. FOTO: Zlatko Mahič
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Mirko Filipovi?
24. 01. 2014 06.58
rko
24. 03. 2011 00.29
-1
tole je pa .. KRNEKI.. pokazu je on svoje "znanje" na WFCju ko ga je hrvat polomil kot kanto
Nika0
23. 03. 2011 17.45
+1
Bravo Chorhcyp!!!!
Modrii
22. 03. 2011 23.58
Sam se pesmi se more naucit pisat pa reppat,.... Pa bo pravi reper.
mkug5g
22. 03. 2011 22.52
čisti samuraj, taprava ninja
quantum
22. 03. 2011 21.57
Lepa borba, Denis ima veliko srce. Napaka: so tisti petelini v njegovi ekipi.
Ca6e
22. 03. 2011 19.31
Svaka mu čast lep kroše! Bravo čorčip