Drugi športi

VIDEO: Bradyjeva prepoved nastopanja razveljavljena

Washington, 04. 09. 2015 09.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Zvezdnik ameriškega nogometa in podajalec New England Patriots Tom Brady, dvakratni najkoristnejši igralec lige NFL, je 12. maja letos dobil štiri tekme prepovedi nastopanja.

Spomnimno, vodstvo NFL je kazni izreklo, ker je bilo na eni izmed tekem Patriots premalo zraka v žogah ekipe. Ameriško zvezno sodišče je po navedbah ameriških medijev sodbo razveljavilo. Patriots so imeli na poti do osvojitve naslova januarja letos v polfinalu v dvoboju z Indianapolis Colts v enajstih od dvanajstih svojih žog precej manj zraka, kot je dovoljeno. To se je zgodilo v prvem polčasu. S tem so v ekipi New England omogočili, da je imel njihov podajalec Tom Brady ob zmagi s 45:7 boljši oprijem mehkejših žog pri metih. V trimesečni preiskavi so ugotovili, da se je Brady "jasno zavedal kršitve pravil in obenem ni sodeloval s preiskovalci". Samo dejanje naj bi opravila dva zaposlena v klubu, vodja garderobe Jim McNally in asistent za opremo John Jastremski. Z ogledi videoposnetkov so ugotovili, da sta pred tem sodniško odobrene žoge dvajset minut pred tekmo odnesla v slačilnico, kjer sta iz njih spustila zrak. Ekipa New England Patriots je zato dobila milijon dolarjev kazni, leta 2016 in 2017 pa bo prvi in četrti izbor na naboru novincev lige začela mesto nižje. Bradyju je vodstvo lige NFL ob tem prisodilo štiri tekme prepovedi nastopanja, ki jih je sodnik Richard Berman iz federalnega okrožnega sodišča na Manhattnu razveljavil, "saj ni bilo podanih jasnih dokazov o vpletenosti igralca v omenjene nepravilnosti". Obenem je sodnik po navedbah The New York Timesa vzpostavil dvom, če je imel komisar NFL Roger Goodell sploh pravico do sprejema suspenza ter dal podal tudi vprašanje, če je bil Bradyju v postopku pravično obravnavan. Liga NFL se bo na odločitev sodišča pritožila.

Tom Brady
Tom Brady FOTO: Reuters

Osemintridesetletni podajalec New England Patriots je poleg Joea Montane in Terryja Bradshawa s štirimi naslovi prvaka najuspešnejši quarterback v zgodovini ameriškega nogometa. Konec januarja je na 49. Super Bowlu v Glendalu ekipo Patriots četrtič vodil do naslova prvaka NFL po letih 2001, 2003 in 2004. V odločilni tekmi je s soigralci z 28:24 premagali branilce naslova Seattle Seahawks. Brady je dobil tudi naziv najkoristnejšega igralca finala.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

provokatorr
04. 09. 2015 12.46
+4
ampak njegvo nasprotnik je tudi imel boljši oprijem, torej ne vem kakao si je on s tem pridobil prednost....