Drugi športi

VIDEO: ATP v Milanu predstavlja novost, ki jo je že na žrebu zasenčil 'striptiz' manekenk vpričo najstnikov

Milano, 07. 11. 2017 13.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na finalnem turnirju ATP Next Gen v Milanu, ki se je pričel danes in se bo zaključil v soboto, organizatorji predstavljajo še do nedavnega nepredstavljivo novost. Na turnirju, kjer nastopajo teniški igralci, ki so mlajši od 21 let, ne bo linijskih sodnikov, temveč bo pristanek žogice v oz. izven igrišča določala tehnologija v ozadju. A novost se je že znašla v senci neustreznega žreba.

To je debi tehnologije, ki bo v svet tenisa prinesla veliko sprememb. Kot trdijo organizatorji turnirja, organizacija ATP, je to korak k bolj natančnemu sojenju na tekmah. Človeški faktor sodnikov se je namreč pogostokrat izkazal za napačnega, za kar teniškim igralcem na največjih ATP-turnirjih ponujajo tri sokolje izzive na niz (plus dodatnega v podaljšani igri). Na igrišču se bo ob žogicah, ki bodo letele izven igrišča, oglasil glas, ki bo zavpil 'out' oz. 'fault'. Delo na igrišču bo opravljal le glavni sodnik. 

Morda še najbolj zanimiva sprememba bo pri določanju prestopov pri začetnem udarcu, kjer je v preteklosti že prihajalo do besednih obračunov med teniškimi igralci in sodniki. Zdaj bo to pregledoval sodnik izven igrišča, ki bo morebitne prestope dosodil z uporabo za to posebej namenjenih kamer. Teniški igralci ob novi tehnologiji na voljo ne bodo več imeli možnosti izziva sokoljevega očesa. Bodo pa zato organizatorji zaradi večje transparentnosti in navdušenja občinstva na velikem zaslonu avtomatsko predvajali klice, ki bodo znotraj pet centimetrov od avt črte. 

Žreb požel mnogo kritik
Dogodek, ki poteka prvič v zgodovini teniške organizacije ATP, se sicer ni začel po željah organizatorjev. Veliko zgražanja je namreč požel žreb, ki je potekal na meji cenene prireditve v striptiz klubu. Mladi fantje so na odru morali izbrati manekenko, ta pa je nekje pod svojim oblačilom skrivala listek z imenom skupine (A ali B), v kateri bo igralec igral. Prek družbenih omrežjih so se vsule kritike na organizatorje, češ da je žreb bil seksističen in nazadnjaški.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Organizatorji so se že opravičili za neustrezno izvedbo žreba, dodali pa so, da je bila njihova želja, da bi mesto Milano predstavili kot modno prestolnico Evrope. Vse skupaj se jim je dodobra ponesrečilo, kar si lahko ogledate v spodnjem vdelanem videu. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Emtisunce
07. 11. 2017 19.39
+0
Čimprej naj se navadijo da je kondom obvezna oprema v športu !
Haralmaan
07. 11. 2017 16.02
+0
Če je res, da so oni morali izbrat žensko: Lažjega goljufanja si ne bi uspel privoščit, sam zrihto bi, da ti povejo kero št. majo.
Ferdo Crni
07. 11. 2017 15.47
+6
Ma seveda. Ko so parade "ponosa" se popolnoma goli homoseksualci sprehajajo po ulicah vpričo vsega občestva, tudi otrok. Ampak to je pa popolnoma sprejemljivo oziroma sem jaz že ta trenutek grozljiv nazadnjaški homofob ko to pišem.
Apostol1
07. 11. 2017 18.02
+2
Brtoljo
07. 11. 2017 19.33
+2
Bravo Ferdo - en najboljsih komentarjev na to tematiko.... Homofob st.3
murkecc
07. 11. 2017 19.48
+2
Ne vem, na kake parade vi to hodite, ma jaz kje drugje kot na FKK nagcev še nisem videl.
modelx
07. 11. 2017 14.20
+9
niste pa napisali, da je bilo pred začetkom objavljeno, da otroci nad 5leti zadevo lahko gledajo v spremstvu odraslih. čakamo še, da bodo v porodnišnici napisali, da se lahko otroke doji samo v spremstvu druge odrasle osebe. tale civilizacija drvi v propad. po pametnih telefonih vsi mladci gledajo xxx filme, v živo pa tud striptisa ne?