Drugi športi

VIDEO: Armstrong se vrača na kraj zločina

Toulouse, 16. 07. 2015 10.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanji ameriški kolesarski zvezdnik Lance Armstrong se danes vrača na kraj zločina, na francoske ceste, kjer je pred leti blestel na dirki po Franciji, vendar kasneje zaradi dopinških prekrškov ostal brez sedmih zmag. Armstrong bo tokrat dva dni kolesaril v dobrodelne namene.

Lance Armstrong bo na francoskih cestah član skupine kolesarjev pod vodstvom nekdanjega angleškega nogometaša Geoffa Thomasa, ki bo zbirala denar za zdravljenje levkemije. V skupini bodo poleg Armstronga večinoma nekdanji kolesarji. Skupina bo prekolesarila trase etap Toura dan pred profesionalci, Američan pa bo kolesaril 16. in 17. julija. Dobrodelni kolesarji so pred začetkom upali, da bodo zbrali okrog milijona funtov oziroma 1,4 milijona evrov, do torka pa so zbali že 840.000 evrov, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Vrnitev Armstronga na francoske ceste je močno razburila vodstvo Mednarodne kolesarske zveze kot tudi kolesarje, vendar se Američan kaj veliko na komentarje ne ozira. "Ljudje mislijo, da imam grenak odnos z državo in ljudmi. Rad se vračam. Ljubim Francijo," je prejšnji mesec povedal Armstrong. Kolesarji, ki letos premagujejo traso 102. Toura se z vrnitvijo Armstronga na "kraj zločina" veliko ne obremenjujejo, vsaj trenutno vodilni Britanec Christopher Froome ne. "Niso na startni liniji etape. Ne bomo jih videli. Za nas kolesarje to ni dogodek," meni Froome, ki pa Armstrongu in drugim želi veliko sreče pri zbiranju denarnih sredstev. "Tu je, da podpre idejo Geoffa Thomasa, ki zbira denar za zdravljenje levkemije. Moja mama je umrla zaradi tega. Želim jim, da zberejo čim več denarja," je še dodal Britanec.

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters

Na letošnjem Touru je podobna usoda kot Armstronga doletela Italijana Ivana Bassa. Ta je v ponedeljek predčasno končal francosko pentljo, saj so mu odkrili raka na modih. Pred leti je Američan dobil bitko z rakom na enakem mestu, Basso pa je vmes že prestal operacijo in sporočil, da je bila ta uspešna.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Seljako1899
16. 07. 2015 16.16
-4
Lepa gesta od največjega v tem športu! Kapo dol in poklon do tal Lance the one and only! Kdor pa piše doping gor doping dol. Kdor ne spremlja kolesarstva ne ve. Prvih 100 kolesarjev lahko od tega živi in jasno je da bodo vse nardili da bi bli čim boljši saj če si čimboljši v boljši ekipi boš boljše bo plačilo oz več bo nagrad...Včasih so bili vsi na dopingu in pa sploh če je sam Jan Ulrich, kateri je proti Armstrongu izgubil 3x bitko za Tour, da bi si zaslužil Lance vse zmage nazaj, saj je bil najboljši v tistem času in to enostavno ni pravično, vsi živijo za ta šport, vsi dajejo srce temu športu in veliko pripomorejo sploh tisti največji kot je recimo Lance in pa nakoncu vsi oz. večina vsaj tisti ki živijo od tega jemljejo prepovedane substance oz. doping...
Hachi
16. 07. 2015 16.36
+3
prvih 100 zivi od tega. mislim, da nihce na Touru ne hodi v sluzbo! po tvoje naj vrnejo tudi Benu Johnsonu zlato medaljo in takratni svetovni rekord.bravo Seljako, se ena izmed tvoji glupih izjav in ocitno podpiras goljufijo. ko pa ze omenjal Ulricha, pa je zanimivo, da so Nemca dobili na dopingu, pa ni imel niti osnovnih sans proti Lanceu. torej, kako nasopan je bil sele American takrat.
Seljako1899
16. 07. 2015 17.26
-3
Misliš sploh veš kolko kolesarjev je na Touru? se zavedaš tega? Da ni sam 100 kolesarjev na touru večjih oz. bolj odmevnih imen na tem touru je vsaj 20 če ne še več kje so še tista odmevnejša imena pomočnikov in pa ostalih kolesarjev ki so tam sam za "številko"...Ti si človek kateri nima pojma. Ulricha so dobili sam ti verjetno ne poznaš substanc niti ne veš kako delujejo ti verjetno misliš da to dela na principu kot v avtih ane keri ima več konjev in pa navora? ma ni tko raj si še mal preberi pa nauč se o stvareh preden začneš komentirat...Dopingirani so bili vsi najboljši v tistih časih Lance je bil za njih bog in batina in je postavu mejnike še za 100 let v naprej pa naj ga preseže kdor ga more...Kelsijevec pokrij se s klempavimi ušesi po glavi.
Fox Knox 1
16. 07. 2015 13.37
-2
Lance je vsaj priznal jemanje dopinga.Indurain, Romminger,ipd tega nikoli niso zmogli in se kitijo z lažnimi zmagami.
Hachi
16. 07. 2015 16.30
+4
ne, ni priznal, ampak se je sprijaznil s tem, da so ga dobili. tiste njegove besede pri Oprav ne pomenijo nicesar. marsikateri zlocinec prizna, da je gresil potem, ko ga obsodijo. to priznanje nima nobene teze. frajer bi bil, ce bi priznal takrat, ko je gresil, ne pa ko je potisnjen v kot in brez izhoda.
MaunelNeuer
16. 07. 2015 12.13
+0
zaj ko ne bo dopingiran bo med zadnjimi , lance ni noben zvezdnik
Hachi
16. 07. 2015 11.42
-1
temu prevarantu ne bi nakazal niti centa. on se bo sel dobrotnika, prej pa cel svet leta in leta nategoval.
me987
16. 07. 2015 10.46
+0
Froome se že trese, ker se boji, da ga bo nafilanega do maximuma prehitel Armstrong.