Drugi športi

VIDEO: Armstrong: Ne delam reklame zase, ste znoreli?

Pariz, 19. 07. 2015 08.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Lance Armstrong, nekdaj prvi mož svetovnega kolesarstva, se ob povratku na francoske steze sooča z mešanimi odzivi. Mnogi mu očitajo, da namen njegovega povratka ni le dobrodelnost.

Danes 43-letni Američan Lance Armstrong se je ostro odzval na kritike, da naj bi bil povratek na kolesarsko stezo le še ena v vrsti lastnih reklam. "Verjemite mi, del mene bi bil v tem trenutku raje z družino kot pa na kolesu. Ni lahko videti vse stare obraze, se pogovarjati z oboževalci, nekateri so še zmeraj jezni name, mediji, ki bi me svoj čas dobesedno raztrgali. Ni lahko," je poudaril Armstrong, ki ponavlja, da nima drugega razloga kot dva dneva odvoziti v dobrodelne namene. Ves zbrani denar pa bo šel v raziskovanje zdravljenja levkemije.

O kolesarstvu pa pravi: "Živimo v nesrečnem obdobju. Šport je prepoln ljudi, ki so tako kot jaz jemali substance, ki niso dovoljene. Mnogi jih še vedno. In te isti ljudje so še vedno neposredno povezani s kolesarstvom, nekateri so celo komentatorji, ki danes početje ostro obsojajo."

Cilj nekdanjega zmagovalca, ki ima kljub vsem težavam še vedno veliko simpatizerjev, svoj čas pa je tudi sam prebolel raka, je do konca leta 2016 zbrati kar 3 milijone evrov za zdravljenje levkemije.

Lance Armstrong
Lance Armstrong FOTO: Reuters
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rok grubar
21. 07. 2015 13.25
-1
Lance je car, najboljši. Vsi so na takem, ali drugačnem dopingu. Vendar pa ostalih zmagovalcev niso ovadili zavistni sotekmovalci, ki so v skupno prigaranih zmagah odigrali javnosti manj vidne vloge. .
Primo9
19. 07. 2015 22.57
+4
žal so ga mediji uničili, verjetno če bi bil odziv medijev drugačen, bi obržal vse zmage, plačal kej kazni in to bi bilo to, tako pa je postal žrtveno jagnje črnega obdobja v kolesarstvu, samo ker so ga zadnjega dobili, pač Ulrich in vsi njegovi konkurenti so pa še vedno spoštovani in vse, kot je sam reku komentatorji ki ga obsojajo so bili isti kot on
murate
19. 07. 2015 22.42
+1
Na nivoju Pro tour ni nihče čist,prav tako ne v NBA in še kje.99 % dopinga samo ščiti telo pred poškodbami,posledice jemanja poživil niso nič hujše kot če redno jemlješ aspirin ali substance ,ki jih legalno kupiš v lekarni ali športni trgovini.Vse kar je koncentrat ali je kemijsko obdelano je škodljivo tudi cedevita ali sadni bomboni z dodanimi vitamini ,jogurt , mleko , čaj z dadanimi vitamini...Problem je le v tem ,da z večjo koncentracijo dosežeš večji efekt ,kar pa velike firme ne morejo masovno proizvajati, ker je predrago zato je enostavno prepovedano..Nihče ne more na vrhunskem nivoju konkurirati športniku samo z uporabo dopinga ,za rezultate je treba enostavno več in bolj kvalitetno trenirati , zato se pa rabi doping ,da ščiti telo zaradi preobremenitve.
MaunelNeuer
19. 07. 2015 22.39
-4
lolek nikoli ne bo velik sramota kolesarstva, Jan Ullrich je večji
Bežigrad2005
19. 07. 2015 21.23
+8
Kjub vsemu, ga spostujem....kar je naredu, je prigaral z lastnimi nogami....in veliko denarja je dal za obolele z rakom....svaka cast....in se vedno s spostovanjem nosim LIVESTRONG!!!
blef
19. 07. 2015 20.53
+12
Večina je goljufala...pač on je to delal še bolje od ostalih. Vseeno je bil velik kolesar in za mene je še zmerom velik človek.