Odbojka

VIDEO: Selektor Kovač in kapetan Urnaut pred EP: Vse je mogoče, tudi medalja

Ljubljana, 21. 08. 2017 23.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š./STA
Komentarji
1

Slovenski odbojkarji odštevajo dneve do začetka evropskega prvenstva na Poljskem. Slovenci imajo visoke cilje, uvodno tekmo bodo odigrali v četrtek proti Španiji (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20. uri). Kapetan Tine Urnaut pravi, da so trenutno skoncentrirani le na prvega nasprotnika.

Več videovsebin
  • Izjava kapetana Tineta Urnauta pred začetkom EP
    01:42
    Izjava kapetana Tineta Urnauta pred začetkom EP
  • Izjava predsednika OZS Metoda Ropreta pred začetkom EP
    01:19
    Izjava predsednika OZS Metoda Ropreta pred začetkom EP

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je končala priprave in je že odpotovala v Krakov, evropsko prvenstvo pa se bo začelo v četrtek, 24. avgusta. Slovenija brani srebrno odličje, ki so ga reprezentanti pod vodstvom selektorja Andree Gianija osvojili na zadnjem EP v bolgarski Sofiji. Italijana Gianija je v vlogi selektorja zamenjal izkušeni srbski trener Slobodan Kovač, ki se dobro zaveda izziva, ki je pred njim in fanti. Po več kot dveh mesecih napornih priprav, potovanj, tekem, po katerih so njegovi izbranci že izpolnili dva cilja, uvrstili so se na svetovno prvenstvo in zmagali v drugem razredu svetovne lige, ter po dobro znanih neugodnih novicah izven igrišč, je prišel čas še za tretji višek reprezentančne sezone.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Pred dvema letoma je Slovenija s srebrom presenetila ves odbojkarski svet, tokrat kolajna ne bi bila presenečenje. Če se kockice sestavijo, je mogoče vse. Slovenija je ena od reprezentanc, ki z malo sreče lahko pride do kolajne. A o njej zdaj zagotovo ne smemo razmišljati, moramo iti s tekme v tekmo, moramo biti osredotočeni najprej na prvega, nato pa na vsakega naslednjega tekmeca. Moramo biti samozavestni, kakovost zagotovo imamo. Jasno pa je, da nam ne bo lahko. Igrali bomo v zahtevni skupini, Španci bodo zelo nevarni, še posebno, ker z njimi igramo prvo tekmo, Rusom pomladitev reprezentance ni uspela, zato so vrnili vse najboljše igralce, tudi Bolgarija je na vsakem tekmovanju kandidat za najvišja mesta.

Prenos uvodne tekme slovenske moške odbojkarske reprezentance na evropskem prvenstvu, tekmec bo Španija, si boste lahko v četrtek, 24. avgusta, ob 20. uri ogledali na Kanalu A in VOYO.

Za nameček se v nadaljevanju križamo še s skupino, v kateri so aktualni svetovni prvaki Poljaki in zmagovalci svetovne lige Srbi. Toda če smo pravi, se lahko enakovredno kosamo z vsemi in jih tudi premagamo. Smo optimisti, zaradi zahtevne skupine smo tudi igrali močne pripravljalne tekme," je pred odhodom na Poljsko dejal Kovač, ki se je v pripravljalnem obdobju srečeval s kar nekaj težavami.

To bo evropsko prvenstvo, na katerem bo Slovenija branila srebrno kolajno s Sofije, posledično se bo prvič spopadla s pritiskom zahtevne javnosti, ki si želi ponovitve uspeha. Doslej so Slovenci na prvenstva odhajali z željo po kakšni zmagi, po morebitni uvrstitvi v četrtfinale, tokrat morajo glede na okoliščine cilje postaviti mnogo višje. Zavedajo pa se, da bo kolajno mnogo težje osvojiti, saj je vedno lažje napadati, kot nekaj braniti.

Selektor Slobodan Kovač in Alen Pajenk.
Selektor Slobodan Kovač in Alen Pajenk. FOTO: Damjan Žibert
Da ne bo mogel računati na poškodovanega Klemna Čebulja, je hitro prebolel, dolgo časa so ga mučile drugačne zadeve. "Alen Šket lahko Čebulja nadomesti, tu ne bo problema. Bolj sem se bal, potem ko se gledal fante, kako so sprejeli odločitev, da jih ne bo v svetovni ligi. Govorili so si, kaj bomo mi, mi smo mali, nas nihče ne upošteva, nihče ne spoštuje. Bilo so na tleh, emotivno izpraznjeni, brez samozavesti, tako je bila glavna naloga, da jih psihološko dvignem. Bilo je veliko sporov, veliko vpitja, ni mi bilo lahko. Posledično smo slabo igrali na gostovanjih na Poljskem in Italiji, v Srbiji pa so se zadeve do neke mere izboljšale. Ni še tisto, kar si želim, trener nikoli ne sme biti povsem zadovoljen, a tako igra kot njihovi obrazi so me vendarle spravili v boljšo voljo. Verjamem, da jim bodo same tekme na evropskem prvenstvu dodale pravo energijo, ki sem jo v pripravah pogrešal," je težave opisal Kovač, ki ima vse informacije v tekmecih v predtekmovalni skupini, nove pa dobiva praktično vsak dan.

S tekmeci in njihovimi značilnostmi svojih varovancev natančneje še ni seznanil, o taktičnih pripravah se bodo začeli ukvarjati na prizorišču. "Spet se bom ponavljal, zaenkrat so v naših mislih le Španci. Če bi razmišljali o čem drugem, ne bi bilo produktivno in bi se lahko hitro opekli. Zato je v naših mislih Španija, zelo nevaren tekmec. Sicer Španci niso favoriti, a nimajo ničesar izgubiti, zagotovo bodo šli na polno, da imajo določeno kakovost pa so pokazali, ko so v kvalifikacijah za svetovno prvenstvo in v svetovni ligi dvakrat zanesljivo ugnali Nemčijo," je svojo že večkrat slišano mnenje predstavil kapetan Tine Urnaut, ki obljublja, da bodo fantje pozabili na vse negativne reči, ki so se dogajale okoli njih, in poskušali pokazati svoj maksimum.

"Mi smo dva velika cilja letos že izpolnili, a ne sme se gledati v preteklost, ampak v sedanjost. Na treningih vlagamo veliko truda, da bomo na Poljskem pravi. Nasploh je veliko odrekanj, sezona je dolga, a ne glede na dejstvo, da nam dostikrat ni lahko, poskušamo iztisniti vse, kar se da. Tako bo tudi na tekmah, kjer si v prvi vrsti želimo pokazati našo prepoznavno igro. Če jo bomo, tudi rezultati ne bodo izostali. Vse je mogoče, tudi medalja," meni Korošec. Slovenija je v skupini skupaj s Španijo, Rusijo in Bolgarijo.

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Damjan Žibert

Slovenska reprezentanca za EP:
- podajalca: Dejan Vinčić, Gregor Ropret;
- prosta igralca: Jani Kovačič, Urban Toman;
- sprejemalci: Tine Urnaut, Alen Šket, Žiga Štern, Jan Klobučar;
- blokerji: Alen Pajenk, Jan Kozamernik, Danijel Koncilja, Sašo Štalekar;
- korektorja: Mitja Gasparini, Tonček Štern;

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

degenos
22. 08. 2017 09.30
+3
dejmo slovenija ......!!