Drugi športi

VIDEO: Odbojkarji po prvencu v svetovni ligi: 'Velika stvar je, da zmaguješ, ko nisi v najboljši formi'

Ljubljana, 20. 06. 2016 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

"Srebrni" slovenski odbojkarji so na zadnji tekmi turnirja svetovne lige v Stožicah z Venezuelci naleteli na enakovrednega nasprotnika in so do zmage prišli težje (3:1), kot so pričakovali navijači, ki so tokrat lepo napolnili stožensko dvorano. Slovenija je na turnirju zanesljivo osvojila prvo mesto.

Več videovsebin
  • Tine Urnaut po tekmi z Venezuelci
    00:43
    Tine Urnaut po tekmi z Venezuelci
  • Alen Pajenk po turnirju svetovne lige v Stožicah
    00:49
    Alen Pajenk po turnirju svetovne lige v Stožicah

Venezuelci so na trenutke igrali odlično, na koncu pa so jih vendarle pokopale napake, teh so naredili kar 44. Odločilne so bile tiste ob zaključkih niza, v katerih so ob kapetanu Tinetu Urnautu svoje odigrali tudi navijači, saj so pritisnili na sodnike, ki so vse sumljive žoge dosodili v korist slovenskim igralcem. Slovenci, ki tokrat niso najbolje servirali, manjkali pa je tudi kakšen blok, bodo imeli zdaj dan počitka, že v torek pa bodo odpotovali v Solun, kjer jih konec tedna čaka drugi turnir. Na njem se bodo najprej pomerili s Katarjem, ki so ga premagali že v Ljubljani, druga dva tekmeca pa bosta Portoriko in Grčija.

Tine Urnaut
Tine Urnaut FOTO: Damjan Žibert

"Venezuela je zagotovo najbolj kakovosten tekmec v naši skupini. Mi mogoče nismo vajeni na tak ritem, ki so ga danes kazali, bili smo prisiljeni, da po dveh nekoliko lažjih zmagah igramo točko po točko. Zelo pomembno je bilo, da smo v pomembnih trenutkih odigrali mirno in samozavestno. Venezuelci igrajo hitro in moderno odbojko, imajo odličnega podajalca in korektorja, telesno so zelo močni, potrebovali smo nekaj časa, da smo se navadili, ko pa smo začeli nekoliko pritiskati s servisom, je prišla do izraza naša igra. Njihove napake so posledica velikega tveganja, tudi mi pa smo jih storili več kot v lanskih tekmah. Velika stvar je, da zmaguješ, ko nisi v najboljši formi. Sploh v tem sistemu, v katerem si tekme sledijo ena za drugo, ko vsaka zmaga šteje za poznejša tekmovanja, kot sta svetovno prvenstvo in olimpijske igre. Velik prispevek k naši zmagi ima danes tudi občinstvo," je po stoženskem turnirju svetovne odbojkarske lige povedal kapetan Slovenije Tine Urnaut.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.