Drugi športi

Vettlu pole position tudi pred VN Indije

New Delhi, 29. 10. 2011 12.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Novi-stari svetovni prvak v formuli 1 Nemec Sebastian Vettel (Red Bull), ki je bil najhitrejši že na zadnjem prostem treningu, je dobil kvalifikacije pred nedeljsko dirko svetovnega prvenstva za veliko nagrado Indije.

Sebastian Vettel bo tako še 13. v sezoni startal z najboljšega položaja. Vettlu do rekorda po številu najboljših startnih položajev tako manjka le še en, pa se bo izenačil z legendarnim Nigelom Mansellom, ki mu je to uspelo leta 1992.

Na novem dirkališču v okolici New Delhija je drugi čas kvalifikacij dosegel Britanec Lewis Hamilton (McLaren), ki pa bo nedeljsko preizkušnjo za točke svetovnega prvenstva začel s pribitkom treh dodatnih mest, saj je na prvem prostem treningu ignoriral rumeno zastavo, ki dirkače opozarja na nevarnost na stezi. Tretji čas je pripadel dirkaču Red Bulla Avstralcu Marku Webbru, ki pa bo v nedeljo zaradi omenjene kazni Hamiltonu startal ob moštvenem kolegu Vettlu.

Sebastian Vettel
Sebastian Vettel FOTO: Reuters

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

andibano
30. 10. 2011 07.20
Ko je POP še prenašal dirke F1, je v Športu na 24UR.com še imel rubriko Formula 1, odkar jih ne prenaša več, je formula čisto zapostavljena. Včeraj zvečer treninga v osrednji informativni oddaji niti omenili niste!!! Žalostno. Namesto da sedaj takoj brišete moj post, raje kaj ukrenite v zvezi z vašim načinom obveščanja bralcev in gledalcev. Prosim.
Nejko26
29. 10. 2011 19.04
To je res-v času Šumija si samo omenil,da je dober zaradi avtomobila in že si bil bombardiran z vseh strani,da to ni res(poleg vse pokvarjenosti s strani vodstva moštva,ki je pravi ferraristi oz. šumijevci ne bodo priznali nikoli). Ko pa Vettel zdaj počne isto,pa vsi udrihate po njem. Prav tako Button 2 sezoni nazaj,ko ga nihče ni mogel ujeti s takratnim dirkalnikom. Zadnja leta je bilo edino zanimivo leto v F1,ko sta se Hamilton in Masa borila do zadnje dirke-še več,do zadnjega ovinka. Mislim pa da vseeno F1 ne gre primerjati z motodirkami.
HAKI 70
29. 10. 2011 18.48
Nekateri pa res ne veste kaj govorite.Seveda je dejstvo v sposobnostih avtomobila,a je še en mali milijon stvari zadaj....... A ko je pa ferrari imel najboljši avto in je bil šumi prvak vas je pa 99 % procentov vpilo da avto ni pomemben. Halooooooooooooo. Kje je pa zdaj šumi...,rosi..... Komentarje naj pišejo vsaj ljudje ki vsaj malo vedo zakaj gre. l.p. Cveto
bamperli
29. 10. 2011 18.11
aerodinamiko naj malo oklestijo pa bo. to da je za zmago potreben dober avto in ne dober voznik je že 15 let čist zgrešena logika. v redbullu bi verjetno tut čandok zmago.
Strobi26
29. 10. 2011 13.45
Mah ta formula je eno veliko sr.anje!! Lahko je zmagovati z najhitrejšim in najboljšim dirkalnikom, zato pa formula vsako leto izgublja na gledanosti! Dajte Schumacherju ali Di Resti red bullov dirkalnik in bodo zmagovali kot za šalo!
resenik
29. 10. 2011 12.45
Dajmo še eden start pa bo...