Drugi športi

Veselin Vujović za 24ur.com: Čakam RZS, jaz sem pripravljen!

Ljubljana, 22. 05. 2015 09.14 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
7

Vodstvo Rokometne zveze Slovenije naj bi v naslednjih dneh rešilo vprašanje selektorja. Potem, ko so se sporazumno razšli z Borisom Denićem – na seji predsedstva je potrebno urediti le še formalnosti – sedaj za glavnega kandidata velja Veselin Vujović.

Kako daleč oz. blizu ste selektorskem stolčku slovenske reprezentance?
"100 in nekaj kilomterov, toliko, kot je od Zagreba do Ljubljane. Težko vam postrežem s kakšno novo informacijo. Sem kandidat, ne edini, sedaj pa so na potezi odgovorni pri vaši zvezi, da se odločijo. Z veseljem bi vodil Slovenijo, ampak poudarjam – jaz ne odločam!"

Ste trener Zagreba, obenem bi, če boste izbranci, prevzeli še vodenje reprezentance. So vodilni pri RK Zagrebu naklonjeni ideji trener/selektor?
"Tudi o tem se morajo odgovorni pri zvezi pogovoriti s klubom. Ne pričakujem, da bi mi v klubu, zaradi tega delali težave. Če rečejo NE, v primeru, da bi bil izbran, pa bo na prvem mestu klub. Tu ni debate."

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Reuters

Kvalifikacije se bodo nadaljevale v kraktem, začeti je potrebno z delom, morda celo 'čistko', kdaj vas lahko torej pričakujemo na slovenski klopi?
"Ta hip je na potezi Rokometna zveza Slovenije. Oni čakajo. Jaz ne hitim. Slovenija je tista, ki nima selektorja."

Vseskozi poudarjate, da še niste slovenski selektor. Ste v zadnjih dneh vsaj nekoliko pretehtali imena igralcev, pogledali s kom in na kak način bi radi sodelovali, kdo bi bil na seznamu kandidatov za kvalifikacijska obračuna?
"To je hipotetično vprašanje. Kaj bi bilo, če bi bilo … Imena ta hip niso pomembna. Pomembna je reprezentanca in jaz še nisem njen selektor."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veselinko123
22. 05. 2015 21.43
Na tej zgorni sliki pa vujovic ko en chak norries hahaha
francosy1
22. 05. 2015 16.01
+3
Potrebujemo novega selektorja, Zorman je že predolgo v stolčku. Jasno je, da za kaj takšnega potrebujemo nekoga s karizmo, ki zna udariti po mizi. Vujo bi znal biti pravi za kaj takšnega. Sicer mi je Tamše res všeč, je dober trener, a zaenkrat bolj za klub, ki je sestavljen pretežno iz mladih, nedokazanih igralcev, ki jim slava še ni stopila v glavo.
mkug5g
22. 05. 2015 09.54
+6
A slovencev med trenerji pa ni
štajerc55
22. 05. 2015 09.52
+7
Ja najboljše bi bilo ,da je Vujo selektor naše repke !! Tamše po mojem ima malo premalo izkušenj kot trener !! pa srečno Slovenija
Etienko
22. 05. 2015 09.43
+8
Hvala Bogu! Kot bi odpeljal fičo,pa pripeljal Merđo...
rambek
22. 05. 2015 09.38
+10
Glede na njegove odgovore vsajj zame vec kot primeren kanditat.
POVEMRESNICO
22. 05. 2015 09.25
+16
Pravilno. Neumno vprašanje novinarja. Kaj bo govoril, če še sploh ne vedo, kdo bo selektor. Kaj bi bilo, če bi bilo. Novinarji glavno da pišejo.