Drugi športi

Veselin Vujović: Delam samo tisto, kar najbolje znam!

Ljubljana, 17. 06. 2015 11.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Matic Flajšman
Komentarji
9

Selektor slovenske rokometne reprezentance Veselin Vujović je z dvema zmagama začel svoje službovanje pod okriljem Rokometne zveze Slovenije. Zaveda se, da je prostora za napredek še ogromno, a obenem priznava, da ima izjemen material.

Govoril sem z vašimi izbranci. Vsi so navdušeni nad vašimi treningi, vodenjem. Kaj ste spremenili, kaj je drugače?
"Ne vem. Obnašam se, kot vedno. Mislim, da gre za odlično ekipo, ki je potrebovala človeka mojega značaja. To je zagotovo sprememba. Izjemna zasedba, odlični fantje, naredili smo veliko, a rad bi poudaril, da zasluge za vse skupaj ne gredo samo meni. Tu je potrebno izpostaviti trenerja Celja Tamšeta, potem Cvijića, Denića. Za uspeh so zaslužni vsi, ki so s temi fanti delali v mladih selekcijah, ki so pravilno usmerili enega Zarabca. Tudi stroka iz Ribnice, Škofje Loke … Jaz sem fante samo izbral. Ne želim si pripisovati zaslug za neke rezultate. Boljša bo reprezentanca, bolje je to za vse fante, klube. Rad bi vse trenerje povabil, da ob naslednjih akcijah pridejo na naše treninge in spremljajo naše delo. Odprt sem za vsakršno sodelovanje."

Je vaša filozofija bliže tisti Noke Serdarušića, ali Borisa Denića?
"Ne vem, kaj sta delala predhodnika, ki ju omenjate. Za okuse obstajajo barve. Enim je všeč modra, drugim zelena, tretjim rumena. Ne vem, kako sta delala Denić in Noka Serdarušić. Jaz delam samo tisto, kar znam in kar najbolje znam. Zaenkrat to prinaša rezultat, kako bo v prihodnje pa bomo videli. Prepričan sem, da bomo igrali pomembno vlogo na velikih tekmovanjih."

Veselin Vujović
Veselin Vujović FOTO: Miro Majcen

Veliko fantov ste že videli, veliko pa jih je še vedno v čakalnici, zaradi takšnih in drugačnih razlogov. Kako zelo težko pa bo sestaviti zasedbo v prihodnje, ko bodo na voljo vsi najboljši?
"Postavili ste morda celo najboljše vprašanje. Tu imam 20 igralcev, ni bilo Matjaža Brumna in Uroša Zormana, ki sta poškodovana, kar pomeni 22. Potem so tu še Dragan Gajić, Primož Prošt, Gorazd Škof, Marko Bezjak, Miladin Kozlina, Klemen Cehte in smo recimo na števiki 28. Na velika tekmovanja jih potuje 16, maksimalno 18. In že sedaj me grabi panika, ko razmišljam o tem. Ampak počakajmo november, takrat bo še ena akcija in videli bomo v kakšni formi so in, kdo najbolj ustreza zasedbi."

Še vedno pa lahko, kdo eksplodira na začetku nove sezone?
"Meni so povedali, da je gospod Denić govoril, da je pri njem zelo težko priti v izbrano vrsto, a zelo težko izpasti iz nje. Pri meni je ravno obratno. Zelo lahko je priti v izbrano vrsto, a še lažje izpasti iz nje. Pri meni bodo priložnost dočakali vsi, ki so vpoklicani, če jo bodo izkoristili pa je njihova stvar. Več igralcev ima država, močnejša je!"

Je čutiti zagnanost na treningih?
"Motivacija in zagnanost sta prišla že z menjavo na mestu selektorja. Po drugi strani pa je svoje naredil prihod mladih, čvrstos Poteka je bila nekaj novega. Menim, da imam veliko materiala, s katerim je možno sestaviti zelo dober mozaik."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JANZELJ
17. 06. 2015 15.40
+1
Model ima pravo mentaliteto ter ne prenaša zvezdništva! Le tako naprej!
tomjaz
17. 06. 2015 15.34
+3
na dveh tekmah je dal nekaj novih in se vidi da je svežina, upam da pridejo tudi rezultati.
rambek
17. 06. 2015 14.34
+2
mamo igralce itn smo treba jih zbrat kajti hocemo medaljo
schrodingerScat
17. 06. 2015 13.31
-12
znal je žogo z levico metat, dvomim da mu še gre. glede ostalega sem pa v dvomih
mkug5g
17. 06. 2015 13.28
-11
El Diablo 2013
17. 06. 2015 14.31
+2
štajerc55
17. 06. 2015 13.27
+10
Bravo Vujo samo tako naprej !!
megimegi 1
17. 06. 2015 12.45
+19
Tudi razmisljanje ima pravo! Ce igralec ni v formi,pac das drugega igrat,ne pa da igrajo na starih lovorikah.Fantje samo tako naprej!
greenheart
17. 06. 2015 12.30
+26
Mislim, da je tale menjava selektorja naredila našo reprezentanco za 150% boljšo.