Drugi športi

Verstappen šokiral s 'kontro' Villeneuvu: 'Naj pomete pred svojim pragom ‒ on je nekoga že ubil'

Monza, 02. 09. 2016 19.54 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Po kritikah, ki se jih je dirkač formule 1 Max Verstappen naposlušal po VN Belgije, je Nizozemec Kimiju Räikkönenu, Sebastianu Vettlu in predvsem Jacquesu Villeneuvu vrnil z obrestmi. Mnogi menijo, da je šel v odgovoru upokojenemu kanadskemu šampionu predaleč.

Poteze Maxa Verstappna burijo duhove v karavani formule 1.
Poteze Maxa Verstappna burijo duhove v karavani formule 1. FOTO: AP

Nekdanji dirkač Jacques Villeneuve je bil med številnimi kritiki, ki so se lotili Maxa Verstappna, potem ko je dirkač ekipe Red Bull na dirki formule 1 za VN Belgije uprizoril nevaren manever ob Ferrarijevih dirkačih Kimiju Räikkönenu in Sebastianu Vettlu. Mednarodna avtomobilistična zveza (FIA) se je sicer hitro odzvala, da bi pomirila situacijo, toda svojeglavi Verstappen, sin slovitega nizozemskega dirkača Josa Verstappna, je udaril nazaj z, milo rečeno, spornimi izjavami. Na predlog Villenueva, da naj se umiri na stezi, v nasprotnem primeru bi po mnenju Kanadčana komu lahko vzel življenje, je Verstappen iz zgodovine izbrskal nesrečni dogodek, v katerega je bil leta 2001 vpleten Villeneuve sam. Takrat je ob prehitevanju Ralfa Schumacherja na dirki za VN Avstralije guma z Villeneuvovega dirkalnika zadela delavca ob progi, nesrečnež pa je na kraju dogodka izdihnil.

"Villeneuve naj raje najprej pomete pred svojim pragom, tudi glede tega, kaj je počel v svoji karieri," je za nizozemsko državno televizijo izjavil Verstappen. "On je nekoga ubil, zato to trditev jemljem kot žalitev za družino umrlega," je dodal Verstappen in pred VN Italije še začinil že tako napeto vzdušje v karavani. Na treningih v Monzi je bil Nizozemec v petek osmi in peti, na drugem prostem treningu sta bila spet v ospredju dirkača Mercedesa, le da je najhitrejšega s prvega treninga Nica Rosberga na prvem mestu zamenjal njegov moštveni sotekmovalec Lewis Hamilton. Za njima je tretji čas dosegel prvi voznik domače ekipe Ferrari Vettel. Boj Mercedesov in Ferrarijev sta na prvih dveh treningih dobila dirkača nemške ekipe, tako kot na prvem pa je bil tudi na drugem treningu na četrtem mestu drugi Ferrarijev voznik Finec Räikkönen, dopoldne tretji. Pred 14. dirko sezone na eni od klasičnih stez v koledarju formule 1 je v skupnem seštevku SP prvi Hamilton, ki pa ima z 232 točkami le devet točk več kot Rosberg. Že precej oddaljen je Avstralec Daniel Ricciardo (Red Bull), ki je bil danes na drugem treningu šesti, s 151 točkami, četrti Vettel jih ima 128.

Dirka v Monzi, kjer se ta konec tedna borijo dirkači formule 1, bo sicer tudi v prihodnje ostala v koledarju svetovnega prvenstva. Novico so danes ob robu petkovega dogajanja na klasičnem italijanskem prizorišču sporočili prireditelji tekmovanja. Z vodjo tekmovanja Berniejem Ecclestonom so prireditelji dirke v Monzi dosegli dogovor o nadaljevanju sodelovanja, po katerem bo dirka v Monzi gostila dirkače formule 1 vsaj še tri leta, od 2017 do 2019. "Podpisati pogodbe zaradi pravnih zadržkov še ne moremo tukaj, toda lahko zagotovim, da smo se dogovorili, tudi o vseh najmanjših podrobnostih," je dejal Ecclestone ob dirkališču v družbi predsednika krovne zveze Fie Jeana Todta in predsednika domače zveze Angela Sticchija Damianija. "Pogodbo bomo sklenili za tri leta, želel pa bi si, da bi lahko ostali v Monzi še sto let," je še dejal 85-letni vodja formule 1, ki bo imel očitno tudi v prihodnje težave z vročeglavim Verstappnom.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fiftgear
02. 09. 2016 21.14
+8
heh fantič se bo "sam pokopal!, škoda da je tako nebrzdan, nedvomno je talent ampak s takimi izjavami in z takšnim dirkanjem kot ga je uprizoril na zadnji dirki, je samo vprašanje časa kdaj se bo nekaj zgodilo
CURVANORD Zanetti
03. 09. 2016 09.13
-4
HAILWOODmike
03. 09. 2016 10.46
+0
fiftgear
04. 09. 2016 10.42
+1
seveda lahko pametuje, konec koncev je le eden od svetovnih prvakov v f1, max pa je še svetlobna leta oddaljen od takšnega naziva
CURVANORD Zanetti
04. 09. 2016 12.33
-1
To da je bil enkrat prvak takrat ne spremeni dejstva da je on povzrocil smrtno nesreco in nima kaj pametovat
fiftgear
04. 09. 2016 19.09
+1
on nikakor ni povzroćil smrtno nesrečo, trditi to moraš imeti iq v minus