Drugi športi

Venus Williams slavila v Aucklandu, Halepova na Kitajskem

Auckland, 10. 01. 2015 09.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Američanka Venus Williams je v finalu teniškega turnirja v Aucklandu na Novi Zelandiji premagala Danko Caroline Wozniacki z 2:6, 6:3 in 6:3 in po dvoboju nekdanjih prvih teniških igralk sveta sezono začela s svojo 46. turnirsko zmago. V kitajskem Shenzhenu se je turnirske zmage veselila Simona Halep.

Venus Williams
Venus Williams FOTO: Reuters
Venus Williams, trenutno 19. na svetovni lestvici, je bila tretja nosilka turnirja, prva pa je bila Caroline Wozniacki, trenutno osma na WTA. Danka je po šestem medsebojnem dvoboju ostala brez zmage, prvič pa je dobila vsaj niz. To ji je uspelo že na začetku finala, ko je po 31 minutah povedla z 1:0 v nizih. Američanka se je hitro pobrala in po uri in 53 minutah igre napovedala dobro formo pred prvim turnirjem za grand slam leta, ki se bo 19. januarja začel v Melbournu.

"To je bila zelo težko priborjena zmaga v zelo dolgem finalu. Prvi niz se je zame končal dokaj hitro, tekmica je namreč izvrstno servirala. Toda ohranila sem agresiven slog igre tudi v nadaljevanju in s tem prevladala," je dejala Williamsova. Prvo turnirsko zmago osvojila pred 17 leti in je po številu naslovov druga med aktivnimi igralkami; pred njo je le njena mlajša sestra Serena s 64 osvojenimi turnirji.

Izid, finale:
Venus Williams (ZDA/3) - Caroline Wozniacki (Dan/1) 2:6, 6:3, 6:3.

Simona Halep
Simona Halep FOTO: Reuters

Halepova slavila na Kitajskem

Romunka Simona Halep, prva nosilka teniškega turnirja v kitajskem Shenzhenu (500.000 ameriških dolarjev nagradnega sklada), je v finalu s 6:2 in 6:2 premagala Timeo Bacsinszky, osmo nosilko iz Švice.

Halepova, tretja na svetovni lestvici, je dosegla osmo turnirsko zmago v karieri. Za zmago proti Švicarki, ki je v polfinalu izločila drugo nosilko Čehinjo Petro Kvitovo, je potrebovala vsega 62 minut.

Izid, finale:
Simona Halep (Rom/1) - Timea Bacsinszky (Švi/8) 6:2, 6:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.