Drugi športi

Venus Williams se je rešila iz težav

Melbourne, 19. 01. 2011 11.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Američanko Williamsovo je ovirala poškodba in se je morala krepko potruditi za zmago, druge nosilke pa so napredovale brez težav. V moški konkurenci je od nosilcev brez nadaljnjih bojev ostal le Američan Fish.

Nekdanja finalistka teniškega OP Avstralije v Melbournu, letos pa četrta nosilka Američanka Venus Williams je morala proti Čehinji Sandri Zahlavovi odkriti vsa svoja orožja, da je prišla do zmage (6:7 (6), 6:0, 6:4) in uvrstitve v tretji krog. Precej se je morala za napredovanje potruditi tudi zmagovalka OP Francije, Italijanka Francesca Schiavone. Italijanka je odbila napad kanadske igralke, 104. z lestvice WTA Rebecce Marino in slavila zmago s 6:3, 5:7 in 9:7. Bojevita Kanadčanka pa je rešila tri zaključne žogice in izsilila odločilni tretji niz.

Starejša od sester Williams, ki ni igrala vse od polfinala na minulem OP ZDA pred štirimi meseci, je imela precej težav s poškodbami. Tridesetletnica je lani zaigrala le na devetih turnirjih in skupno odigrala zgolj 45 dvobojev. Njena mlajša sestra Serena je na prisilnem počitku še dlje časa, nazadnje je osvojila Wimbledon, nato pa si je porezala stopalo. "Trenutno sem tako daleč od doma, da si res še nisem želela domov. Zato sem se skušala zbrati in zaigrati bolj napadalno in uspelo mi je odbiti napad Čehinje," je po zmagi dejala finalistka Australian Opna 2003, Venus Williams.

Venus Williams
Venus Williams FOTO: Reuters

Druge nosilke niso imele večjega dela. Številka 1 Danka Caroline Wozniacki in zmagovalka sedmih grand slamov Belgijka Justine Henin sta se gladko uvrstili v tretji krog; skupaj sta izgubili vsega pet iger. Wozniackijeva, ki še vedno lovi svoj prvi grand slam, s katerim bi potrdila številko 1 na svetu, je v manj kot uri "povozila" (6:1, 6:0) Američanko Vanio King. "Danes sem se na igrišču dobro počutila in menim, da sem igrala dober tenis. Igrala sem napadalno in bila sem sproščena. Res sem zadovoljna z današnjo igro," je po dvoboju dejala Wozniackijeva. Heninova, ki je bila na vrhu lestvice WTA, preden se je odločila za upokojitev, nato pa se je pred letom dni vrnila v teniški cirkus, pa je s 6:1 in 6:3 odpravila Britanko Eleno Baltacho.

Osma nosilka Belorusinja Viktorija Azarenka je dvakrat s po 6:4 premagala Čehinjo Andreo Hlavačkovo, nekdanja zmagovalka Rusinja Marija Šarapova, številka 14, pa je izločila Francozinjo Virginie Razzano s 7:6 (3) in 6:3.

V moškem delu turnirja je bil 16. nosilec Američan Mardy Fish edini od postavljenih igralcev, ki je končal nastope. Iz nadaljnjega tekmovanja ga je z 1:6, 6:3, 6:3 in 6:3 izločil Španec Tommy Robredo. Zato pa je v treh nizih napredoval njegov nekdanji sostanovalec Andy Roddick, ki je s 7:6 (7), 6:2 in 6:3 izločil Rusa Igorja Kunicina.

Finalist Wimbledona Tomaš Berdych je proti Nemcu Philippu Kohlschreiberju izgubil niz, Španca Fernando Verdasco in Nicolas Almagro pa sta slavila zmagi šele po petih nizih. Deveti nosilec Verdasco je proti Srbu Janku Tipsareviću komajda "rešil celo kožo", potem ko je izgubila uvodna dva niza (2:6, 4:6, 6:4, 7:6 (0), 6:0). Številka 14 Almagro pa je s 7:5, 2:6, 4:6, 7:6 (10) in 7:5 le strl odpor Igorja Andrejeva.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.