Drugi športi

Venus le pozabila na zamero: Po 15 letih se bo vrnila v Indian Wells

Indian Wells, 02. 03. 2016 09.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Ameriška teniška igralka Venus Williams bo po 15 letih bojkota letos nastopila na turnirju v Indian Wellsu. Leto dni po mlajši sestri Sereni, ki se je za takšen korak odločila lani, se je tudi starejša sestra odločila, da bo preteklost prepustila zgodovini in se posvetila sedanjosti.

Takole je izgledala Venus na turnirju v Indian Wellsu daljnega leta 2001.
Takole je izgledala Venus na turnirju v Indian Wellsu daljnega leta 2001. FOTO: AP

Zamera sester Williams do turnirja v Indian Wellsu sega v leto 2001. Takrat sta vzpenjajoči se zvezdnici ženskega tenisa prišli do medsebojnega polfinala, pred katerim pa je takrat 20-letna Venus predala dvoboj zaradi bolečin v kolenu. Sestri so nato nekateri gledalci izžvižgali in zmerjali, njun oče Richard Williams, takrat še njun trener, pa je bil prepričan, da je šlo tudi za rasno nestrpnost. Serena je pozneje prišla do finalne zmage, a je bil to njen zadnji nastop na tekmovanju do lani. Venus se je za konec bojkota odločila po 15 letih vztrajanja.

"Spomnim se, da so na moj račun, na račun moje sestre in očeta letele različne obtožbe. Spomnim se, kako se j odzvalo občinstvo, ko sem si želela v finalu ogledati nastop Serene. In spomnim se, da mi ni bilo jasno, zakaj se tako vedejo do 19 in 20 let starih igralk," je v zapisu na strani združenja teniških igralk WTA, v katerem pojasnjuje svojo odločitev, zapisala Venus Williams.

Ključno vlogo je odigrala Serena
"Ko pri takšni starosti doživiš podobne stvari, jih težko pozabiš," je še dodala. A jo je prav sestra spodbudila, da si je premislila. "Ko sem lani videla, da so Sereno lepo sprejeli, sem spoznala, da je tokrat ona na vrsti, da pomaga meni. Velikokrat sem bila jaz tista, ki je tlakovala najino pot. Zdaj je zame to naredila moja sestrica," je še sporočila Venus Williams.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KiNgKoNg
06. 03. 2016 13.18
V jok pa na drevo.
ochi
04. 03. 2016 18.19
se pravi že 15 let nima konkurence? uf