Drugi športi

'Veliko je želja in sanj'

Ljubljana, 06. 08. 2014 19.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometašice Krim Mercatorja v novem tekmovalnem letu ne bodo imele tako zvezdniške zasedbe, kot v preteklosti, še vedno pa so v klubu prepričani, da bodo krojili slovenski vrh in se potrudili zaigrati v drugem delu lige prvakinj.

"Na začetku sezone imamo vsi v vseh klubih upanje, veliko je želja in sanj, a to je razumljivo. Dejstvo je, da nas čaka veliko dela, potem pa soočenje z realnostjo. V tem trenutku je veliko negotovosti, igralke so skoraj vse nove. Zanje je težko predvideti, kako se bodo prilagodile med sabo, na moj slog igre. A verjamemo in upamo na najboljše," je ob predstavitvi povedala trenerka Marta Bon, ki bodo v pripravljalnem obdobju zaigrale na dveh prijateljski turnirjih v Romuniji in Koprivnici, medtem ko je tradicionalni turnir v spomin Vinka Kandije še pod vprašajem.

Amelie Goudjo
Amelie Goudjo FOTO: Damjan Žibert

Proračun kluba bo več kot pol manjši, gibal naj bi se nekje pod milijonom evrov, ta sredstva pa ne bodo namenjena zgolj ekipi, temveč tudi pokrivanju starih dolgov. Kadrovsko zgodba še ni končana, mozaik bi znale v prihodnjih dneh okrepiti še dve mladi bolgarski in danska igralka.

Nižji proračun
Ta je prav zaradi finančnih težav kluba in posledično manjšega proračuna imela veliko omejitev pri sestavi ekipe. "Omejitev je bilo ogromno. Prva je ta, da je proračun za igralke več kot polovico manjši, drugi, da smo bili zelo pozni, tretji, da je bila zapuščina Krima zgolj dve podpisani pogodbi, namesto da bi jih bilo spomladi najmanj deset. Nekatere stvari pa so nam dobro uspele, zadovoljna sem, Amelie Goudjo nam bo veliko prinesla, osebnostno je zrela, Mirjeta Bajramoska bo pomembna okrepitev, še bolj pa se veselim Slovenk, povratnic in novink. Moje poslanstvo je razvoj teh igralk, da bo to dobro tudi za slovensko reprezentanco. Upamo, da nam bo uspelo," meni Bonova. Ta ima zaenkrat na voljo vratarki Sergejo Stefanišin in Mišo Marinček, krilne igralke Majo Luković iz Srbije, Tamaro Mavsar, Aljo Koren, Uršo Urbančič in Jekaterino Čečkovo, zunanje igralke Makedonki Mirjeto Bajramosko in Marino Lambevsko ter Aljo Jankovič, Polono Barič, Laro Hrnčič in Ano Zrimšek ter krožni napadalki Francozinjo Amelie Goudjo in Manco Jurič. Zaenkrat je odprto tudi vprašanje, ali bo kariero nadaljevala Maja Zrnec.

Alja Jankovič
Alja Jankovič FOTO: Damjan Žibert

Med elito v skupini A
V prvem delu krimovke v skupini A čakajo Dinamo Volgorad, Hypo Niederösterreich in kvalifikant. Za to zadnje mesto v skupini se bodo septembra potegovali Ferencvaros, Leipzig, Dalfsen in Belaz Minsk. Na domači sceni so cilji enaki kot poprej, torej osvojiti prvenstvo pokal in prvič tudi superpokal.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rdecioktober
07. 08. 2014 07.27
+2
ni vec zokija oduzadej da bi bili sodniški zepi polni ...
maajde
06. 08. 2014 22.29
-1
In v bistvu sloga igre sploh nima.
maajde
06. 08. 2014 22.28
+1
No pa naj Bonova zdaj pokaže, če kaj zna.