Drugi športi

Velika točka Koprčanov na Poljskem

Wisla, 03. 12. 2011 16.46 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši poljske Wisle iz Plocka in koprskega Cimosa so se v sedmem krogu evropske lige prvakov razšli z neodločenim izidom 25:25.

Koprčani so na vročem gostovanju pri poljski Wisli iz Plocka iztržili neodločen izid in še povečali možnosti, da se uvrstijo v osmino finala. Po današnji tekmi na Poljskem bo nastopil dvomesečni premor zaradi evropskega prvenstva v začetku prihodnjega leta v Srbiji, slovenski prvaki pa bodo svojo mednarodno zgodbo nadaljevali 11. februarja prihodnje leto, ko bodo na domačem igrišču gostili makedonski Metalurg iz Skopja. Izbranci Fredija Radojkoviča so v dosedanjih sedmih tekmah dvakrat premagali Sankt Peterburg ter po enkrat romunsko Constanto in Wislo, izgubili z makedonskim Metalurgom iz Skopja in nemškim HSV ter remizirali z Wislo. Koprčani so – v nasprotju z nekaterimi minuli dvoboji na gostovanjih – tekmo v Plocku začeli odgovorno in se enakovredno zoperstavili gostiteljem, za katere je bila današnja tekma "življenjskega pomena".

Koprčani so se veselili pozitivnega rezultata na Poljskem, ki jim je bržkone dokončno zagotovil napredovanje v naslednji krog lige prvakov.
Koprčani so se veselili pozitivnega rezultata na Poljskem, ki jim je bržkone dokončno zagotovil napredovanje v naslednji krog lige prvakov. FOTO: A. Kravanja

Slovenski in poljski prvaki v prvem polčasu niso blesteli, na parketu Orlen Arene je bilo malo navdušujočih potez, oboji pa so se izkazali z bojevito igro. V grobosti so prednjačili domači rokometaši, koprski maser Igro Pekica je bil zaradi tega zelo zaposlen, kar dvakrat pa je moral pomagati reprezentančnemu vratarju Gorazdu Škofu, ko so ga tekmeci "nehote" zadeli v glavo. Koprčani so si prvo prednost dveh golov priigrali v 18. minuti, ko je bilo 8:6, druga polovica prvega dela pa je minila v znamenju domačih rokometašev, ki so tik pred odhodom na velik odmor povedli s 14:11. V drugem polčasu se slika na igrišču ni bistveno spremenila. Rahla rezultatska prednost je bila vseskozi na strani izbrancev danskega stratega in nekdanjega prvega moža stroke pri velenjskem Gorenju Larsa Waltherja, koprski rokometaši pa so jim vseskozi dihali za ovratnik. Nekajkrat so jim gostitelji ušli na dva gola, a Matjaž Brumen in druščina so jih vselej ujeli. Tako je bilo vse do končnice tekme. Koprčani so dobri dve minuti pred koncem izenačili na 25:25 in imeli igralca več na igrišču, a te prednosti niso izkoristili in tekmeca sta se razšla z delitvijo točk. V koprski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Brumen in Milorad Krivokapić, ki sta dosegla po sedem golov.

Izid:
Wisla Plock - Cimos Koper 25:25 (14:12)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

suta.typer
03. 12. 2011 19.01
+3
bravo naši!!! .)