Drugi športi

Velika Britanija prvič po letu 1978 v finalu Davisovega pokala

Glasgow, 20. 09. 2015 21.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Tenisači Velike Britanije in Belgije so finalisti letošnjega Davisovega pokala. Britanci so predvsem po zaslugi Andyja Murraya, tretjega igralca z lestvice ATP, v finalu prvič po letu 1978. A finale nikakor ne bo lahek saj bo gostitelj finala Belgija.

Murray je vknjižil kar tri zmage.
Murray je vknjižil kar tri zmage. FOTO: Reuters

V Glasgowu je dvoboj med Veliko Britanijo in Avstralijo predčasno odločil prav Andy Murray, ki je v treh nizih s 7:5, 6:3 in 6:2 ugnal Bernarda Tomića. Pred tem je Murray dobil tudi prvi posamični dvoboj in nato z bratom Jamiejem še igro dvojic. Thanasi Kokkinakis je nato v zadnjem dvoboju ugnal Daniela Evansa s 7:5 in 6:4, a le olepšal avstralski poraz na 3:2.

V Bruslju so Belgijci v nedeljo proti Argentini lovili zmago iz zaostanka 1:2. Najprej je David Goffin s 6:3, 6:2 in 6:1 premagal obetavnega Diega Schwartzmana, odločilno točko pa je v zadnjem dvoboju prispeval Steve Darcis, ki je bil s 6:4, 2:6, 7:5 in 7:6 (3) boljši od Federica Delbonisa.

Znane so tudi skoraj vse ekipe, ki bodo v svetovni skupini nastopale prihodnje leto. Branilci naslova Švicarji so na plečih Rogerja Federerja in Stanislasa Wawrinke v izločilnih bojih odpravili Nizozemsko, rekorderji po številu naslovov iz ZDA so bili boljši od Uzbekistanev.

Igranje v svetovni ligi so si priigrali tudi Nemci, Poljaki, Hrvati, Čehi in Italijani. Zadnjega udeleženca bo dal dvoboj med Kolumbijo in Japonsko, kjer je izid izenačen na 2:2.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Drej Per
20. 09. 2015 22.13
+2
Nisem vedel, da murray igra v wta, a sereno je ze premagal, jao novinarji, spet ena zlahta po vezi siht dobila...