Drugi športi

Velenjski rokometaši so se izvlekli iz godlje

Valladolid, 03. 12. 2011 22.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so na povratni tekmi 3. kroga pokala EHF v gosteh izgubili s španskim Valladolidom s 27:35 (13:17), a se navkljub temu uvrstili v osmino finala, saj so na prvi tekmi pred tednom dni zmagali s 33:23.

Branko Tamše
Branko Tamše FOTO: Damjan Žibert

Izbranci Branka Tamšeta so pred prihodom na Pirenejski polotok pokali od samozavesti, saj so na prvi tekmi pred domačimi gledalci visoko premagali favorizirane goste iz Valladolida, ki so si v začetku sezone poskušali prek turnirja povabljencev zagotoviti mesto v elitnem klubskem tekmovanju na stari celini – ligi prvakov. Velenjčani so po solidnem prvem polčasu krizne trenutke v dvorani Huerta del Rey doživeli v drugi polovi tekme, ko so gostitelji dvakrat povedli z devetimi goli prednosti (24:15 in 31:22) ter skorajda nevtralizirali zaostanek iz Rdeče dvorane. Slovenski podprvaki so se v teh hudih trenutkih vendarle izvlekli iz godlje ter se uvrstili v osmino finala.

Rokometaši iz Šaleške doline bodo svoje naslednje mednarodne tekmece dobili po torkovem žrebu na sedežu Evropske rokometne zveze na Dunaju, med 16 ekip pa so se že uvrstila nekatera imenitna moštva, med drugim tudi vsi trije močni nemški predstavniki: Rhein-Neckar Löwen, Magdeburg in Göppingen.

V velenjski zasedbi je Željko Musa dosegel šest golov, Fahrudin Melić, Marko Bezjak in Jure Dolenec pa po pet. V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Francoz Guillaume Joli z devetimi ter Srb Ivan Nikčević s sedmimi goli.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Lavrinkica10
04. 12. 2011 14.56
+1
BRAVO GORENJE, SREDO PADE ŠE KOPER.