Drugi športi

VIDEO: Velenjski 'deja vu': Gorenje spet ob zvoku sirene ugnalo Celje

Velenje, 15. 12. 2012 21.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v 16. krogu slovenskega državnega prvenstva na domačem igrišču premagali Celje Pivovarno Laško z 28:27. V dramatični končnici je odločilni gol za zmago domačih zabil Marko Dujmovič.

Velenjski rokometaši so Celjanom prizadejali tretji poraz v tej sezoni. Po septembrskem zmagoslavju na superpokalu v Sevnici so slavili tudi na obeh tekmah v državnem prvenstvu ter jim na lestvici ušli za tri točke. V izjemno dramatičnem dvoboju se je Celjanom nasmihala zmaga, saj so slabih pet minut pred koncem dvoboja imeli štiri gole prednosti (27:23), a so v odločilnih trenutkih naredili številne neumnosti, zadnji žebelj v njihovo krsto pa je – to je storil tudi Klemen Cehte na njuni prvi medsebojni tekmi državnega prvenstva v dvorani Zlatorog – v zadnji sekundi zabil Marko Dujmovič, ki je dosegel zmagoviti gol za končnih 28:27.

Marko Bezjak je bil nerešljiva uganka za obrambo Celja.
Marko Bezjak je bil nerešljiva uganka za obrambo Celja. FOTO: Damjan Žibert

V prvem polčasu so gledalci v Rdeči dvorani spremljali izenačen in negotov boj. V uvodnih petnajstih minutah je bila rahla pobuda na strani domače zasedbe, ki si je nekajkrat priigrala dva gola prednosti. Gostujoča ekipa je v nadaljevanju uredila svoje vrste in slabe tri minute pred odhodom na veliki odmor po golu Boruta Mačkovška povedla s 15:13, na polčas pa odšla s +1 (15:14).

V drugem polčasu se je nadaljeval neusmiljen boj za vsak košček igrišča. Večji del je bolje kazalo izbrancem celjskega stratega Vladana Matića, ki so v 44. minuti povedli s 23:19, lepo zalogo v zadetkih pa držali vse do 55. minute.

Trener Gorenja Branko Tamše (desno)
Trener Gorenja Branko Tamše (desno) FOTO: Damjan Žibert

Vmes so bile tudi nekatere izjemno vroče minute, predvsem velja izpostaviti dogodek iz 50. minute, ko sodnika Nenad Masleša in Aljoša Žibret nista priznala zadetek, ki ga je dosegel Jure Dolenec ob dveh igralcih manj na igrišču. A ta dogodek je gostitelje dodobra "podžgal", v zadnjih petih minutah so pokazali izjemno voljo, ki so jo kronali s sladko zmago nad največjimi domačimi tekmeci.

V domači zasedbi je Dolenec dosegel sedem, Fahrudin Melić pa šest golov. V gostujoči je bil strelsko najbolj razpoložen Sebastian Skube z osmimi, Nemanja Zelenović jih je dodal pet. Velenjska ekipa bo v naslednjem krogu gostovala pri Sevnici, celjska pa bo gostila Trimo iz Trebnjega. Obe tekmi bosta v sredo, 19. decembra.

Izid:

Gorenje Velenje - Celje PL 28:27 (14:15)
Bezjak in Dolenec po 7, Melić 6; Skube 8, Zelenović 5

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

...,,,...
15. 12. 2012 23.03
-5
ko sodniki odločijo tekmo...
MIRKOKING
15. 12. 2012 23.31
+8
Sodniki so do 55 minute sodili v prid C.P Laško, nato se je pa obrnilo! Matić je realno povedal, da so pač zgrešili 2 zicerja v zadnjih minutah! Bi si pa Celje zaslužilo vsaj točko za prikazano borbenost, ki sem jo danes pri osah pogrešal!
majonezko132
16. 12. 2012 01.30
+9
res je glede 55 minute.. ampak tudi sam ne vem kaj se imajo za nabijat zadnje 3 minute noter z takšno prednostjo preprosto bi igrali na faul in čakali na znak za pasivno igro in potem vrgli pa bi zmagali :)