Drugi športi

Velenjska uprava prekinila pogodbo s Šibilo, ose bo zdaj vodil njegov pomočnik Plaskan

Velenje, 03. 10. 2016 20.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tik pred naslednjo tekmo v ligi Seha so iz tabora velenjskega Gorenja sporočili, da so sporazumno prekinili pogodbo s trenerjem članskega moštva Markom Šibilo. Ekipo bo do nadaljnjega vodil dosedanji pomočnik Borut Plaskan.

Trenerja Šibilo (na fotografiji) je odnesel rezultatsko slab začetek sezone.
Trenerja Šibilo (na fotografiji) je odnesel rezultatsko slab začetek sezone. FOTO: Damjan Žibert

Rokometaši Gorenja Velenja, ki jih v sredo ob 18. uri čaka četrta tekma v ligi Seha, so ostali brez glavnega trenerja Marka Šibile. Vodstvo kluba se je s 54-letnim strokovnjakom dogovorilo za sporazumno prekinitev sodelovanja, poroča klubska spletna stran. Ekipo bo do nadaljnjega, morda tudi za daljše obdobje, vodil Borut Plaskan. Plaskan je pred tem opravljal vlogo Šibilinega pomočnika. Velenjčan, ki je pred kratkim praznoval 50. rojstni dan, je z RK Gorenje Velenje povezan že vrsto let. Svoje prve rokometne korake je napravil ravno v Velenju, za ose pa nato igral dolga leta, natančneje kar 26 sezon. Nekdanji slovenski članski reprezentant je na 426 uradnih tekmah v črno-rumenem dresu dosegel 1559 golov, s čimer še vedno drži rekord najboljšega strelca vseh časov pri RK Gorenje Velenje. Dres z njegovim priimkom so dvignili pod strop velenjske Rdeče dvorane.

Plaskan je po zaključku aktivne igralske poti ostal v klubu in večino časa v ekipi deloval kot pomočnik trenerja. Izkušnja na trenerskem stolčku os zanj ne bo prva, saj je ekipo za kratek čas vodil tudi v lanskem decembru po odhodu Gregorja Cvijića s trenerskega stolčka kluba iz Šaleške doline. "Z lanskim angažmajem Marka Šibile smo si v klubu zares iskreno želeli, da bi trenerja lahko zadržali na daljši rok, z dolgoročno vizijo krmarjenja med ambicijami ter postopno vzpostavitvijo produkcijskega centra za mlade," je ob tem dejal Milan Meža, predsednik RK Gorenje Velenje. "A žal smo po zares tehtnem premisleku sprejeli odločitev ter se z začetkom tega tedna s Šibilo sporazumno razšli. Ker ne želimo vleči prehitrih potez, smo se odločili, da bo do nadaljnjega glavni trener postal Borut Plaskan, o morebitnem novem strokovnjaku na čelu stroke našega kluba pa se bomo odločali preudarno in brez časovnih pritiskov," je dodal Meža.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.