Drugi športi

Velenjčanom derbi z Mariborčani

Velenje, 12. 09. 2012 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so na prvenstvenem derbiju s 36:31 ugnali Maribor Branik, ki je na krilih Renata Vugrinca dolgo dihal za ovratnik državnim prvakom.

Rokometaši velenjskega Gorenja so dobili prvi derbi v letošnji sezoni, pred približno 1000 gledalci v Rdeči dvorani pa so šele v zadnjih minutah strli odpor zasedbe iz štajerske prestolnice. Varovanci Marka Šibile so namreč na krilih izjemno razpoloženega Renata Vugrinca – dosegel je 10 golov – dolgo držali priključek z državnimi prvaki, za nameček pa so na odmor odšli celo z minimalno prednostjo (19:18).

Renato Vugrinec je Velenjčanom nasul 10 golov.
Renato Vugrinec je Velenjčanom nasul 10 golov. FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju tempo ni popuščal, gostitelji pa so na krilih vratarja Ivana Gajića počasi začeli loviti ambiciozne Mariborčane. V 52. minuti so po dolgem času povedli s 30:29, nato pa dokončno zaustavili Vugrinca. Dve minuti kasneje je bilo 31:29, nato je Matej Gaber zabil za tri gole naskoka in sanj o presenečenju Štajercev sredi Šaleške doline je bilo konec. Četa Branka Tamšeta je namreč v izdihljajih dvoboja pokazala pravi obraz in zasluženo zmagala s 36:31.

Najučinkovitejši pri domačinih je bil z 11 goli Fahrudin Melić (8 jih je zabil s 7-metrovke). Vugrinčev prihod, kot vse kaže, predstavlja veliko okrepitev za Mariborčane, ki bi lahko ob njegovi pomoči v letošnji sezoni resno ogrozili katerega izmed velike trojice. Razumljivo, če bo ostal v klubu, saj prav s tovrstnimi predstavami dokazuje, da je še naprej zrel za igranje na najvišji ravni, morda celo v najmočnejših evropskih ligah.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

rac1
13. 09. 2012 07.30
+3
Bravo Gorenjčani.....še vedno ste najboljši. Čestitke tudi mariborčanom, ki so se odlično držali na krilih Vugija. On je še vedno klasa zase in če jim ga uspe zadržati, bo liga zelo zanimiva. Lp