Drugi športi

Velenjčani v izjemnem slogu odprli sezono v Ligi prvakov: Ademar Leon padel v Rdeči dvorani

Velenje, 17. 09. 2017 18.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v prvem krogu evropske lige prvakov na domačem igrišču premagali španski Ademar Leon s 23:22 (12:10). Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu skupine C gostovala pri romunskemu Dinamu iz Bukarešte. Tekma bo v soboto, 23. septembra.

Zagreb Gorenje Velenje
Zagreb Gorenje Velenje FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević

Velenjčani so se po triletnem postu vrnili v najmočnejše klubsko tekmovanje na stari celini, prva letošnja tekma v manj ugledni skupini C pa se je izšla po njihovih željah, saj sta točki ostali v Šaleški dolini. Absolutni junak dvoboja je bil vratar Klemen Ferlin, ki je med celotno tekmo paral živce španskim rokometašem, na koncu pa ubranil tudi ključno žogo za končno zmago. Velenjska ekipa bo v prihodnjem krogu skupine C gostovala pri romunskemu Dinamu iz Bukarešte, tekma pa bo v soboto, 23. septembra.

Velenjčani so začeli spodbudno in bili večji del prvega polčasa v vodstvu. Lepše lastnosti so pokazali v obrambnih nalogah, postavitev 6-0 in razpoloženi Ferlin so uvodoma nagnili tehtnico na njihovo stran, nekaj več vrzeli je bilo v napadu, kjer je tu in tam tudi pošteno "zaškripalo". Ne glede na to so si v 14. minuti priigrali tri gole prednosti (7:4), a nekdanji velikani evropskih rokometnih igrišč iz Španije - v začetku tega stoletja so nekateri njihovi dvoboji s Celjani dobili prav epske razsežnosti - pa so počasi vzpostavili ravnotežje in v 21. minuti izenačili na 9:9. A Velenjčani so vendarle strnili svoje vrste in pet minut kasneje znova povedli za tri gole (12:9), na velik odmor pa odšli s prednostjo dveh golov (12:10).

"Ose" so sijajno odprle drugo polovico tekme, predvsem sijajen je bil vratar Ferlin, ki je nanizal nekaj bravuroznih obramb, po njegovi zaslugi in bliskovitih nasprotnih napadih Nika Medveda so v 36. minuti povedle s 16:12. Španci so nemudoma zahtevali minuto odmora, po njej so dve minuti kasneje prepolovili zaostanek (16:14), še večjo velenjsko zadrego pa je preprečil sijajen Ferlin. A tudi Dolenjec na vratih velenjske zasedbe ni bil vsemogočen, španska ekipa je domačo v 47. minuti ujela (18:18), pet minut kasneje pa jo prvič na tekmi pahnila v zaostanek (20:21).

Velenjčani so v 55. minuti izkoristili igralca več na igrišču in znova povedli z 22:21, v dramatični končnici pa je znova zablestel Ferlin in z neverjetno obrambo v izdihljajih tekme svojim soigralcem prinesel prvo zmago v skupinskem delu lige prvakov.

Liga prvakov, 1. krog:
Gorenje
- Ademar Leon 23:22 (12:10)

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

buksl12
17. 09. 2017 20.06
+1
Bravo Velenje tako se bori in igra za klub