Drugi športi

Velenjčani se z zmago poslavljajo od krstne sezone v ligi Seha

Ljubuški, 07. 03. 2017 18.32 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnji tekmi rednega dela v regionalni ligi Seha premahali bosanski Izviđač. Na osemnajsti tekmi so slavili s 36:32 in tako dosegli šesto zmago v sezoni, v kateri so utrpeli še 12 porazov. Krstno sezono v ligi bodo tako končali na šestem oziroma sedmem mestu, odvisno je namreč, ali bo svojo zadnjo tekmo dobil Metalurg.

Niko Medved je v uvodnih 14-ih minutah nasprotniku nasul sedem golov.
Niko Medved je v uvodnih 14-ih minutah nasprotniku nasul sedem golov. FOTO: RK Gorenje Velenje/Goran Vadlja Kamenjašević

V dvoboju dveh neenakovrednih moštev, Izviđač Ljubuški je zadnja ekipa lige z vsega eno zmago, so se morali Velenjčani za nove tri točke, ki so jih vsaj začasno pripeljale na šesto mesto, pošteno potruditi. Prvi del je kazal drugačen razplet. Moči so bile moči izenačene le v uvodnih minutah, že v 10. minuti pa so Velenjčani povedli z 9:4 in napovedali zmagovalca. V uvodu je blestel predvsem Niko Medved, ki je v prvi polovici prvega dela za začasno vodstvo Velenjčanov s 13:6 prispeval že sedem golov. Prednost je še naprej naraščala na rekordnih +9 (18:9), z delnim izidom 4:0 pa so gostitelji vsaj v prvem delu preprečili pravo malo katastrofo.

V drugem delu je sledil padec v velenjski igri. Slovenski podprvaki so zaigrali precej počasneje v napadu in gostitelji so se v 46. minuti približali na 23:25 ter napovedali senzacijo. A je med varovanci trenerja Boruta Plaskana ostal razpoložen Gregor Potočnik, skupaj je dosegel 12 golov, pa tudi Rok Ovniček, ki sta skrbela, da domači v ključnih trenutkih bližje od -2 niso prišli in da so Velenjčani ob premieri v ligi Seha vknjižili načrtovano šesto zmago v 18. in zadnjem krogu.

Izid:
Izviđać CO - Gorenje Velenje 32:36 (14:20)

Strelci:
Izviđač Ljubuški: Ivanković, Miličević, Grgić, Mandić 7, Čutura 3, Jarak 2 (2), A. Grbavac 7, Primorac, Kvešić, J. Grbavac 3, Raguz, Hrstič 5, Rodin 2, Ereš, Nikolić 3, Pavlak,

Gorenje Velenje: Cehte, Medved 11 (4), Haseljić, Ovniček 3, Levc, Stojnić, Toskić 2, Mitrović 1, Potočnik 12, Ferlin, Golčar 3, Kleč 4, Gams, Zaponšek, Nosan, Brumen.

Sedemmetrovke: Izviđač Ljubuški 3 (2), Gorenje Velenje 5 (4).
Izključitve: Izviđač Ljubuški 4 minute, Gorenje Velenje 10.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.