Drugi športi

Velenjčani niso dovolili presenečenja

Velenje, 12. 05. 2013 20.49 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Rokometaši velenjskega Gorenja so v zadnjem prvenstvenem obračunu z 38:34 ugnali koprski Cimos in tako osvojili še dve prepotrebni točki v bitki za državni naslov. Za zanesljivo osvojitev v zadnjih dveh obračunih sezone potrebujejo le še točko.

Medtem ko vodstvo koprskega rokometnega kluba išče rešitve za svetlejšo prihodnost kluba, rokometaši z Obale ne želijo razprodajati svojega ugleda na slovenski sceni. Na derbi z Velenjčani so tako pripotovali odločeni odigrati vrhunsko, v kolikor se bo ponudila priložnost, pa vknjižiti celo kakšno točko, morda dve. Po uvodnem pritisku državnih prvakov so uspeli izid poravnati na 6, pozneje še na 11, ob koncu prvega dela pa so za domačini zaostajali za dva gola (19:17).

Ivan Gajić
Ivan Gajić FOTO: Damjan Žibert

V nadaljevanju se varovanci Fredija Radojkovića niso predajali, ampak so najprej naredili delni izid 4:0, vodili z 21:19, Velenjčani pa so zabili šele po petih minutah igre, ko je bil natančen Fahrudin Melić. In ko je vse kazalo, da imajo koprski rokometaši recept za zmago na omenjenem dvoboju, je na sceno stopil vratar Ivan Gajić, ki je z obrambami dal krila soigralcem in ti so začeli igrati tako, kot najbolje znajo.

Dobri obrambi so sledili hitri nasprotni napadi, deset minut pred iztekom igralnega časa pa je njihova prednost znašala štiri gole. In takšna je bila tudi ob koncu dvoboja (38:34), po katerem so branilci naslova državnih prvakov še bliže ubranitvi državne krone.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

aquliondi
12. 05. 2013 22.04
+2
So že državni prvaki, kajti tudi če bi bili točkovno izenačeni s Celjani jih ti nebi mogli prehiteti saj je v medsebojnih obračunih 3-0 v zmagah za Gorenje.
sepgo002
13. 05. 2013 07.47
+2
Tukaj se motiš. Po RZS pravilniku se štejejo samo medsebojni obračuni v končnici in ne obračuni skozi celotno sezono. V tem primeru morajo Velenjčani osvojiti še vsaj eno točko, da uradno postanejo državni prvaki. V kolikor izgubijo obe tekmi do konca sezone morajo tisto proti Celju izgubiti za manj kot dva gola.