Drugi športi

VIDEO: Golovkin ostaja kralj srednje kategorije, a tokrat brez nokavta: Srčni Brook zaradi poškodbe predal

London, 10. 09. 2016 20.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V londonski O2 Areni je bil večer rezerviran za boksarski spektakel. V osrednji borbi večera sta se za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBC, IBF in IBO v srednji kategoriji pomerila še nepremagana Genadij 'GGG' Golovkin in Kell Brook. Zmage pa se je v peti rundi s tehničnim nokavtom veselil Golovkin, saj so trenerji Brooka borbo zaradi poškodbe očesa predali.

V osrednji borbi večera pa sta v ring stopila dva nepremagljiva borca. To je bila borba, ki jo je 20.000 glava množica v londonski O2 Areni čakala. V ring sta namreč stopila Genadij Golovkin in Kell Brook. Borca pa sta se udarila za naslov svetovnega prvaka v srednji kategoriji po verzijah WBC, IBF in IBO. Prva runda se je začela z atomskim boksom. Prvi je silovito napadel Golovkin in zadal Brooku nekaj hudih udarcev. Britanec je že imel zatečeno desno oko, a je vseeno do konca runde uspel pripraviti protinapad in pokazati Golovkinu, da se ne bo predal brez boja. Zaključek prve runde je ponesel Brooka tudi v drugi, v kateri je bil občutno boljši nasprotnik, saj je Kazakhstancu zadal nekaj močnih udarcev. V tretji in četrti borbi smo spremljali nekoliko bolj taktičen boks, v katerem je vseeno nekoliko prevladoval Golovkin, ki je Brooka zadel s serijo hudih udarcev, a tudi Britanec ni ostal dolžan. V peti rundi, pa so po seriji težkih udarcev v obraz, trenerji Brooka odločili, da borbo prekinejo, saj je imel Kell hudo poškodbo očesa, ki je vse bolj zatekalo. GGG je tako ostal prvak srednje kategorije in je s 36. zmago še vedno neporažen v profesionalni karieri. Brook pa je po tej borbi ostal pri 36-ih zmagah, saj je doživel prvi poraz.

Zelo sem razočaran. Pričakoval sem, da ima močnejše udarce. Ravno sem se privajal na ritem v ringu. A njegovi udarci so mi tako hudo poškodovali oko in sem videl tri ali štiri Golovkine.

V četrti borbi večera se je po brutalnih 12. rundah in soglasni sodniški odločitvi zmage in obrambe naslova v bantamski kategoriji po verziji IBF veselil Lee Haskins, ki je premagal Stuarta Halla. Ker po 12. rundah nismo dobili zmagovalca, so o slednjem odločali sodniki. Ti pa so se na začudenje polne O2 Arene v Londonu soglasno odločili in za zmagovalca razglasili Haskinsa. Ta je tako prišel še do 34. zmage v karieri, v kateri ima še tri poraze. Na drugi strani je Hall izgubil svoj peti profesionalni boj, v karieri pa je zabeležil še 20 zmag in dve neodločeni borbi.

Genadij Golovkin ostaja nepremagan kralj srednje kategorije.
Genadij Golovkin ostaja nepremagan kralj srednje kategorije. FOTO: AP

V tretji borbi večera sta se za naslov srebrnega prvaka v srednji kategoriji po verziji WBC pomerila Callum Smith in Madžar Norbert Nemesapati. Zmage pa se je po šestih rundah veselil domačin Smith, ki je bil celotno borbo boljši nasprotnik, nato pa prisilil nasprotnika, da preda borbo. To je bila za Smitha še 21. zmaga v profesionalni karieri, v kateri še ne pozna poraza- Na drugi strani je Madžar doživel še četrti poraz v karieri, v kateri je zbral še 21 zmag.

V drugi borbi večera sta se za naslov prvaka v mušji kategoriji po verziji IBF pomerila John Riel Casimero in Charlie Edwards. Zmage pa se je po desetih rundah boksa veselik Filipinec Casimero. V omenjeni rundi je najprej nasprotnika s silovitim udarcem že spravil v 'konckdown'. Toda vztrajni Edwards se je pobral in prejel novo serijo udarcev, po katerih se je sodnik odločil, da je dovolj in je borbo prekinil. Zmagovalec je po zaslugi tehničnega nokavta tako postal Casimero, ki je zadržal svoj pas za naslov prvaka.

Golovkin ostaja nepremagan.
Golovkin ostaja nepremagan. FOTO: AP

V prvi borbi večera sta se za naslov prvaka v peresnolahki kategoriji za pas organizacije BBOFC pomerila Martin Joseph Ward in Andy Townend. Zmage se je v osmi rundi veselil Ward, ko je sodnik po seriji hudih udarcev v obraz Townenda, dvoboj tudi prekinil. Ward je tako dosegel še 15. zmago v karieri, v kateri je še dve borbi odboksal neodločeno. Townend, ki izgubil s tehničnim nokavtom, pa je doživel še četrti poraz v karieri, v kateri ima še šestnajst zmag.

Spored borb:
Za naslov prvaka po verziji BBOFC v peresnolahki kategoriji:
Martin J. Ward (VB) vs. Andy Townend (VB): zmaga s tehničnim nokavtom v osmi rundi

Za naslov prvaka po verziji IBF v mušji kategoriji:
John Riel Casimero (FIL) vs. Charlie Edwards (VB): zmaga s tehničnim nokavtom v deseti rundi

Za naslov srebrnega prvaka po verziji WBC v srednji kategoriji:
Callum Smith (VB) vs. Norbert Nemesapati (MAD): zmaga v šesti rundi po predaji nasprotnika

Za naslov prvaka po verziji IBF v bantamski kategoriji:
Lee Haskins (VB) vs. Stuart Hall (VB): zmaga po soglasni sodniški odločitvi (115-113, 117-111, 116-112)

Za naslov svetovnega prvaka po verzijah WBC, IBF in IBO v srednji kategoriji:
Genadij Golovkin (KAZ) vs. Kell Brook (VB): zmaga s tehničnim nokavtom v peti rundi

 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SEJBOBOL
11. 09. 2016 21.21
Zelo sem razočaran. Pričakoval sem, da ima močnejše udarce. Ravno sem se privajal na ritem v ringu. A njegovi udarci so mi tako hudo poškodovali oko in sem videl tri ali štiri Golovkine
SEJBOBOL
11. 09. 2016 21.22
+1
kako dvoumna izjava , njegovi udarci .... pričakoval .... in te isti udarci so mu poškodovali oko ........
KardinaIFrancRodeVKristusu2
11. 09. 2016 14.57
+3
˝...a tokrat brez knock outa...˝......... Kateri amater od novinarja je to pisal.... Bil je TKO (tehnični knock out), kar se v statistiko šteje kot KO....
SEJBOBOL
11. 09. 2016 21.23
predčasno prekinjena borba , lahk bi se reklo ja TKO ni pa čist to to .... brisača na tleh -prekinjena borba , sam sodnik je mal zaspal al pa ni videl trenerja ....
KardinaIFrancRodeVKristusu2
11. 09. 2016 00.29
+6
Popolna dominacija Golovkina.... 36 zmag, od tega 33 knock outov, še vedno neporažen.... Trenutno je najboljši na svetu, morda celo najboljši vseh časov!
TheSmartHead
10. 09. 2016 20.43
+2
V velterski kategoriji je Brook definitivno top klasa borca, ki so se ga dolgo izogibali in še ni dobil pravih dvobojev, z izjemo tistega s Porterjem. Zdaj pa si je zadaj verjetno najtežji izziv ki ga bo kdajkoli imel. Težka bo... vendar če se uspe izogniti Golovkinu in ga proba outboksat, pol ima mogoče malo možnost. Če se bo spustil v borbo z njim, ga bo GGG knokavtiral v nekaj rundah.
KardinaIFrancRodeVKristusu2
10. 09. 2016 20.14
+8
Zmaga Golovkina ni vprašljiva.... Ruska šola boksa je daleč pred vsemi, Američani in Britanci se lahko samo skrijejo...
SEJBOBOL
11. 09. 2016 21.26
to je velik odvisn tud od strukture človeka , rusi so pač rusi in so elita ni kaj ...... predvsem pa njihova volja , da gredo lahk z glavo skoz zid ....