Drugi športi

Haskins po točkah ubranil naslov proti Moralesu

Cardiff, 14. 05. 2016 22.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nocoj je bil večer v Cardiffu, natančneje v Ice Areni rezerviran za ljubitelje boksa. Osrednja borba večera je bila, ko sta v ring stopila Lee Haskins in Ivan Morales. Zmage se je po soglasni sodniški odločitvi veselil Haskins, ki je tako uspešno ubranil pas po verziji IBF v bantamski kategoriji.

Lee Haskins vs. Ivan Morales
Lee Haskins vs. Ivan Morales FOTO:

Šesta borba pa je prinesla tudi osrednji obračun večera. Za naslov prvaka v bantamski kategoriji po verziji IBF, sta se pomerila branilec naslova, Britanec Lee Haskins in izzivalec, ki prihaja iz Mehike, Ivan Morales. V borbi, ki ni ravno navdušila ljubiteljev boksa, je vseh dvanajst rund nekoliko bolj aktivno v ringu nastopil Haskins, ki je tudi na koncu po soglasni sodniški odločitvi (118-110, 118-110, 119-110) ubranil naslov prvaka. Za Haskinsa je bila to že 33. zmaga v karieri, v kateri ima še tri poraze. Na drugi strani je Mehičan doživel šele drugi poraz v 31. obračunu. Haskins tako še vedno ostaja prvak po verziji IBF v bantamski kategoriji.

V peti borbi večera smo bili priča pravi boksarski poslastici. Za naslov britanskega prvaka v mušji kategoriji sta se pomerila Andrew Selby in Louis Norman. Po dvanajstih rundah hude borbe, pa so sodniki zmago dosodili 27-letnemu Selbyju. Vsi trije sodniki so odločili v prid Selbyja, in sicer s 119-110, 120-109 in 120-109. Za Valižana je bila to še peta zmaga v profesionalni karieri v kateri še nima poraza. Norman pa je zabeležil še drugi poraz v karieri, v kateri ima še 11 zmag in eno neodločeno borbo.

V četrti borbi večera smo zopet v ringu spremljali rezervni obračun, v katerem sta se pomerila Morgan Jones in Richard Harrison. S tehničnim nokavtom v treh rundah je slavil Jones. V tretji borbi večera sta se v super lahki kategoriji pomerila Josh Taylor in Miguel Gonzalez. Zmage se je z nokavtom v prvin rundi veselil Taylor, ki je tako dosegel še peto zmago v profesionalni karieri. Za Gonzaleza je bil to še dvanajsti poraz.

V drugi borbi večera sta v ring stopila rezervna borca, in sicer Nathan Thorley in Elvis Dube. Pete zmage v karieri se je po sodniški odločitvi veselil Thorley, ki je Dubeju zadal že 50. poraz v karieri. Borca se sicer nista borila za noben naslov, saj je šlo za navadno borbo.

V prvi borbi večera sta se za britanski naslov v velterski kategoriji pomerila dva Britanca, in sicer Tony Dixon in Paddy Gallagher. Borba je bilo konec že v prvi rundi. Na uri je ostalo še manj kot 20 sekund, ko je Dixon padel na tla ob silovitem aperkatu Gallagherja. Dixon je tako v svoji osmi borbi doživel prvi poraz. Na drugi strani pa je poleg naslova, Gallagher dosegel še deseto zmago v karieri, v kateri ima še dva poraza.

V zadnji borbi večera sta se v kruzerski kategoriji pomerila Craig Kennedy in Joel Tambwe Djeko. Britanec Kennedy se je že v prvi rundi znašel v velikih težavah in je imel že tudi načeto arkado, ki mu jo je po seriji hudih udarcev 'odprl' ogromni Belgijec Djeko. V nadaljevanju smo spremljali veliko bolj izenačen obračun in po desetih rundah so morali o zmagovalcu odločiti sodniki. Po deljeni sodniški odločitvi (95-93, 95-93, 93-95) je slavil Kennedy in s tem postal mednarodni prvak po verziji IBF v kruzerski kategoriji.

Spored borb:
Tony Dixon (VB) - Paddy Gallagher (VB): nokavt v prvi rundi

Nathan Thorley (VB) - Elvis Dube (VB): po sodniški odločitvi

Josh Taylor (VB) - Miguel Gonzalez (Hon): nokavt v prvi rundi

Morgan Jones (VB) - Richard Harrison (VB): tehnični nokavt

Andrew Selby (VB) - Louis Norman (VB): po sodniški odločitvi 119-110, 120-109, 120-109

Less Haskins (VB) - Ivan Morales (MEH): po soglasni sodniški odločitvi 118-110, 118-110, 119-110

Craig Kennedy (VB) - Joel Tambwe Djeko (BEL): po deljeni sodniški odločitvi 95-93, 95-93, 93-95

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.