Drugi športi

V Washingtonu konec za Hercogovo in Rolo, izpadel tudi Murray

Washington, 06. 08. 2015 08.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Na teniškem turnirju v Washingtonu sta v drugem krogu izpadla oba slovenska predstavnika Polona Hercog in Blaž Rola. Mariborčanka je z 1:2 v nizih izgubila proti Irini-Camelii Begu, Ptujčan pa z enakim izidom proti Leonardu Mayerju. Izpadel je tudi Andy Murray.

Polona Hercog
Polona Hercog FOTO: Reuters

Andyja Murrayja je presenetil Rus Tejmuraz Gabašvili in slavil s 6:4, 4:6 in 7:6 (4). Branilka naslova Rusinja Svetlana Kuznjecova pa je morala zaradi poškodbe leve noge predati dvoboj z Američanko Sloane Stephens.

V igri dvojic je Andreja Klepač skupaj s Španko Laro Arruabarreno, sta tretji nosilki, prišla v polfinale dvojic. V drugem krogu sta s 6:3 in 6:1 premagali Japonki Šuko Aojamo in Eri Hozumo.

Polona Hercog je uvodoma enkrat odvzela servis tekmici in s tem osvojila prvi niz. Po izenačenju na 1:1 sta imeli tenisačici v tretjem težave s servisi, več Mariborčanka, ki je s tem končala dvoboje na zadnji stopnici pred četrtfinalom. Štiriindvajsetletna Romunka Irina-Camelia Begu je sicer osvojila skupaj eno točko manj od Slovenke, izkoristila pa tri od 13 priložnosti za odvzem servisa. Hercogovi je uspelo le štirikrat od 20 tovrstnih možnosti.

Andy Murray
Andy Murray FOTO: Reuters

Leonardo Mayer je imel v dvoboju z Blažem Rolo kar 15 asov, le tri je zbral Ptujčan, ki pa je imel precej boljši izkoristek prvega servisa (75:63 odstotkov). Prvi niz je po podaljšani igri pripadel Argentincu, Rola pa je prav tako v podaljšani igri drugega izid izenačil. Tretji niz je pripadel Argentincu, ki se je tako v drugem medsebojnem dvoboju Roli oddolžil za poraz februarja letos v Riu de Janeiru. Tedaj je predal v tretjem nizu po vodstvu Slovenca s 4:1.

Murray je želel, da bi mu turnir v ameriški prestolnici služil kot priprava za odprto prvenstvo ZDA, ki bo čez tri tedne. Toda nastop je končal že po prvi partiji; v prvem krogu je bil prost. Po dveh urah in 53 minutah ga je ugnal Rus, ki je šele 53. na svetovni lestvici. Škot je postal drugi igralec po Ivanu Lendlu leta 1993, ki je v Washingtonu kot prvi nosilec izpadel po prvi tekmi.

"To je bil težak dvoboj, toda kljub temu sem razočaran nad svojo predstavo. V tretjem nizu sem vodil in bi lahko zmagal, toda tekmec je bil močnejši. V odločilnih trenutkih je bolje serviral, posebej v zadnjem nizu," je bil razočaran Murray.

Zelo vesel je bil Gabašvili, ki je dejal, da je bil to njegov najboljši dvoboj doslej. V prvem in doslej edinem medsebojnem obračunu je moral lani v Šanghaju Murrayju priznati premoč.

Izida, drugi krog:
Leonardo Mayer (Arg) - Blaž Rola (Slo) 7:6 (2), 6:7 (3), 6:4;
Irina-Camelia Begu (Rom/6) - Polona Hercog (Slo) 3:6, 7:5, 6:4.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.