Drugi športi

V Švici obsodili pedofilskega trenerja

Lugano, 09. 08. 2013 18.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Švici je z obsodilno sodbo dobil epilog škandal, ki je do temeljev pretresel švicarsko plavalno zvezo. Nekdanjega selektorja švicarske olimpijske plavalne reprezentance Flavia Bomia so spoznali za krivega večletnih spolnih zlorab 15 dečkov.

Sodišče v Luganu ga je obsodilo na enotno kazen 11 let zapora. Zdaj enainsedemdesetletni Bomio je bil trener švicarske plavalne reprezentance na olimpijskih igrah leta 2000 v Sydneyju ter predsednik švicarskega plavalnega kluba Bellinzona, v glavnem mestu italijansko govorečega kantona Ticino.

bazen
bazen FOTO: Thinkstock

Policija ga je prijela leta 2011, potem ko sta dve njegovi žrtvi spregovorili o večletnih spolnih zlorabah ter ga prijavili organom pregona. Vse njegove žrtve so bile mlajše od 16 let in moškega spola, policija ga je osumila za kar 400 primerov spolnih zlorab, do katerih je prihajalo v letih od 1998 do 2007. Sodišče v Luganu ga je nazadnje spoznalo za krivega, da je vsaj 15 dečkov prisilil v spolni odnos med skoraj desetletjem sistematičnih zlorab. "Vsa svoja dejanja je storil z naklepom, tako da je s svojo avtoriteto in statusom zvabil svoje žrtve v past," je ob izreku sodbe dejal predsednik sodnega senata Marco Villa. Bomio ni priznal krivde, da je spolno zlorabljal dečke. Priznal je le, da se je "dotikal" dečkov, vendar pa je zanikal, da bi jim grozil ali uporabljal nasilje, češ da je tudi sam bil žrtev "nagona".
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Beslic
09. 08. 2013 20.35
+2
Respect 24ur! Pa se vse Jankoviceve objave kar pod sport dat, tako al tko se igra z nami slovenci.