Drugi športi

V ring se vračajo mišičnjaki in lepotici

Ljubljana, 02. 06. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Prihodnji konec tedna se bodo v tivolskem ringu znova borili najboljši slovenski in tuji borci. Slovenci so že dobro pripravljeni na svoje nasprotnike, seveda pa računajo tudi na pomoč domačega občinstva.

Po uspešni prireditvi, ki se je aprila že četrtič zgodila zunaj meja Slovenije, v Beogradu, se vodilna promocija borilnih veščin v Evropi znova vrača v svoj spiritualni dom – Ljubljano. WFC je v preteklih nekaj letih postal temelj mešanih borilnih veščin za mlade talente in borce svetovnega kalibra. Z nastopi in promocijo je marsikateremu borcu promocija odprla vrata v mednarodno slavo, tudi čez lužo, ob tem pa je vedno delovala kot glavni spodbujevalnik poklicnih karier vedno večjega števila borcev v širši evropski regiji in po svetu. Organizacija pa se je vedno zavzemala tudi, da šport mešanih borilnih veščin predstavi kot najbolj dinamičen in zabaven šport, katerega bistvo že zdavnaj presega primitvno nasilje na ulicah, kot si mnogi to napačno predstavljajo. Profesionalci se bodo v tivolskem ringu predstavili v nedeljo, 12. junija, ko bo poudarek na slovenskih predstavnikih.

Se bo Bor tudi tokrat iz ringa vrnil z dvignjenimi rokami?
Se bo Bor tudi tokrat iz ringa vrnil z dvignjenimi rokami? FOTO: WFC

Bratovž gre po 4. zmago

WFC 14 bo gostil kar pet najbolj talentiranih in priznanih borcev iz Slovenije v njihovih kategorijah. Bor 'Playbor' Bratovž se bo boril za svojo četrto profesionalno zmago, saj je v dosedanjih le treh nastopih nasprotnike vedno premagal s tehničnim knockoutom in si s tem hitro priboril naklonjenost publike. Borec, ki je na profesionalno MMA sceno stopil leta 2009, se bo tokrat boril proti Francozu Aldricu Cassati, ki bo imel pred seboj težko nalogo – visoko motiviranega Bratovža, ki pravi, da je na vsaki tekmi bolje psihično pripravljen. "V ringu se počutim zelo dobro in sproščeno in to je pomembno. Če borec med tekmo ni sproščen, ne ve, kaj dela. Čutim, da bo to moja najboljša predstava do zdaj," je povedal Bor.

Chorchyp upa na svojo drugo zmago in prvo na domačih tleh.
Chorchyp upa na svojo drugo zmago in prvo na domačih tleh. FOTO: WFC

Bo Chorchyp dosegel knockout tudi na domačih tleh?

Z dvignjeno glavo pa se v domači ring vrača tudi Denis 'Chorchyp' Porčić, ki je na svoji prvi tekmi, decembra 2010, doživel tudi prvi poraz proti hrvaškemu nasprotniku Darianu Padalinu. "To je bila moja prva profesionalna borba in moja glava ni bila na pravem mestu," opomni Denis. "Preden sem stopil v ring, nisem mogel dihati, ko sem se boril, sem imel občutek, da sem se sesedel in nisem imel nobene moči. Mislim, da ustavitev borbe ni bila nepoštena, saj vidim svoje napake in že na naslednji tekmi sem jih popravil." Letos marca je tako dokazal, da je iz pravega testa, ter na Dunaju dosegel svojo prvo profesionalno zmago, ko je že v prvi minuti prve runde libanonski nasprotnik Mike Azab padel pod Chorchypovim uničujočim udarcem. Borca se bosta ponovno srečala v ringu v Ljubljani, kar bo zagotovo prvovrstni K-1 dvoboj težke kategorije. "Mislim, da sem hitrejši in tehnično bolje pripravljen, še vedno pa je on izkušenejši borec z več zmagami. Seveda bi rad zmagal, da sebi in navijačem dokažem, da se lahko borim kot profesionalni borec," je še povedal Denis.

'Želva' po saniranih poškodbah proti Francozu

V ring se, po nekaj poškodbah in ponovno pripravljen na vrhunsko predstavo, vrača tudi Bojan 'Želva' Kosednar. Njegova pot do zmage bo vse prej kot lahka, saj mu bo nasproti stal izkušenejši Francoz Vincent Del Guerra. "Nekaj Vincentovih borb sem si ogledal in ocenjujem, da je zelo težak nasprotnik in zelo spoštovan borec z osebnim rekordom 12 – 5. Vem, da je dober v klinču in rokoborbi. Prav tako ne smem podcenjevati njegove kickboks tehnike, predvsem brc," je Želva povedal o svojem nasprotniku. Borca welterske kategorije tako imata recept za spektakel, kjer bo Kosednar zagotovo imel prednost domačega terena.

Mladi up Rok Štrucl

Organizator dogodka Zlatko Mahič pravi, da ga vedno znova navdihujejo mladi talenti in njihov uspeh na WFC dogodkih. In eden takih mladih talentov je Rok Štrucl, mladi K-1 težkokategornik iz Črnomlja je postal širše prepoznaven s svojim odličnim prvencem decembra lani, ko je s knockoutom odpravil srbsko starešino muay-thaija Lazarja Tomića. Tokrat ga čaka težja naloga, in sicer Tomica Paladin, ki ima v lasti več kot le nekaj priznanj iz mednarodnih turnirjev. Poleg bronaste medalje iz Evropskega prvenstva tajskega kickboxa v Budvi, se lahko pohvali tudi z izkušnjami sparing partnerja Mirka 'Cro Cop' Filipovića. Gledalce torej čaka dvoboj, kjer bo zmagovalca težko napovedati, saj oba posedujeta knockout moč v rokah in nogah.

Vsi trije upajo, da bodo pokazali dobro borbo in s tem tudi zmago, saj ne želijo razočarati domačega občinstva.
Vsi trije upajo, da bodo pokazali dobro borbo in s tem tudi zmago, saj ne želijo razočarati domačega občinstva. FOTO: WFC

Slovenski 'Rocky' po decembrskem bolečem porazu po novo zmago

Eden najbolj prepoznavnih obrazov WFC-ja in številka 1 v srednji kategoriji (K-1) v Sloveniji se po decembrskem porazu v Halo Tivoli vrača z namenom ponovno pridobiti publiko na svojo stran. Miran 'Rocky' Fabjan se bo pomeril z odločnim Shkoderjem Veselijem iz Kosova. Veseli bo imel pred seboj polne roke dela z do sedaj najbolj motiviranim Fabjanom, ki bo iskal priložnost za knockout. "Upam, da bom zmagal s knockoutom, on seveda upa enako. Publika bo želela knockout, jaz pa svoje borbe ne želim prepuščati sodniškim odločitvam," je tekmovalno razpoložen Miran Fabjan, ki se je za tokratni dvoboj tudi prvič pripravljal s trenerjem za moč in kondicijo.

Zanimivi tudi tuji borci

Poleg petih bojev, kjer bodo gledalci držali pesti za slovenske borce, bodo zanimive še preostale tri tekme, ko se bo predstavil eden najbolj perspektivnih hrvaških borcev Ivica 'Terror' Trušček, ki je pripravljen zagreniti življenje manj izkušenemu, a vseeno nevarnemu Amirju Visalimovu iz Čečenije. Vrhunsko predstavo in zmago iz Beograda bo zagotovo želel ponoviti Svetoslav Savov, ki se bo boril proti Makusu 'Mafia' Di Galli. V borbi večera organizator napoveduje vrnitev prvega (MMA) WFC prvaka v welterski kategoriji in elitnega evropskega borca Lubomirja 'Virus' Guedjeva, ki se bo pomeril z odličnim Arbi 'Monster' Agujem. Ali bo Guedjev zaustavil dolgo zmagovalno serijo Agujeva in stopil korak bližje šampionskemu pasu WFC? To in še mnogo več lahko pričakujete 12. junija ob 19.00 v Hali Tivoli, ki bo ponovno postala center mešanih borilnih veščin.

Za še bolj vroče ozračje bosta tudi tokrat skrbeli ring dekleti Eva Jerič in Tina Hercog.
Za še bolj vroče ozračje bosta tudi tokrat skrbeli ring dekleti Eva Jerič in Tina Hercog. FOTO: WFC
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

olimpija14
10. 06. 2011 14.41
ali bo kje prenos???
mkug5g
02. 06. 2011 22.17
tale verzija WFC je dobra samo za v slovenijo
rko
02. 06. 2011 17.45
ČORČY jih bo spet dobu, BRATOVŽ bo pa spet pito naredu :))
Gidora
02. 06. 2011 17.12
kot prvo, itak želim vsem slovenskim borcem zmago v cim krajšem času in seveda brez poškodb. ampak bolj kot ne bodo ta borilni cirkus po mojem mnenju zaznamovale 3 borbe, ki bodo na svetovnem nivoju: 1. Ljubo Guedjev vs. Arbi Agujev 2. Ivica Trušček vs. Amir Visalimov 3. Bojan "želva" Kosednar vs. Vincent del Guerra Te tri borbe bodo definitivno vredne ogleda, za ostale vam pa povem, da se ne boste nagledal neke vrhunske predstave. WAR ŽELVAA
kahjsu
02. 06. 2011 12.43
Miran Fabjan narkoman!!!!!!!!
?akija
02. 06. 2011 11.56
komej čakaaaaaaaam..ajmo BOR ajmo FABJAN!!