Drugi športi

V polfinale Venus Williams, Stephensonova, Carreno Busta in Anderson

New York, 06. 09. 2017 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V noči na sredo so bili na teniških igriščih v Flushing Meadowsu v New Yorku na sporedu štirje posamični četrtfinalni dvoboji. Napredovanje v polfinale odprtega prvenstva ZDA so si zagotovili Američanki Venus Williams in Sloane Stephens ter Španec Pablo Carreno Busta in Južnoafričan Kevin Anderson.

Sedemkratna zmagovalka turnirjev za veliki slam Venus Williams je za preboj v polfinale premagala Čehinjo Petro Kvitovo. Sedemintridesetletna Američanka je dvakratno zmagovalko Wimbledona ugnala s 6:3, 3:6 in 7:6 (2). Sedemindvajsetletna Kvitova se je šele na odprtem prvenstvu Francije v Parizu meseca maja vrnila med najboljše, potem ko je okrevala po poškodbi roke, ki jo je utrpela med ropom, ko jo je napadel vlomilec. Zmagovalka Wimbledona iz let 2011 in 2014 je morala nato več mesecev počivati. Dvakratna zmagovalka OP ZDA iz let 2000 in 2001 Williamsova se bo zdaj v polfinalu pomerila z rojakinjo Sloane Stephens. "Srečo sem imela, da sem zmagala. Bilo je na meji, da ne bi. Vseskozi sem si dopovedovala, uživaj v tenisu, v tekmi in mislim, da mi je uspelo," je po dvoboju povedala Williamsova, ki bi po podaljšani igri v zadnjem nizu kaj lahko igrišče zapustila tudi kot poraženka. Tudi Stephensonova se med najboljše vrača po poškodbi. Pred Wimbledonom je zaradi poškodbe noge manjkala enajst mesecev, tokrat pa je bila 24-letna Američanka s 6:3, 3:6 in 7:6 (4) boljša od Latvijke Anastasije Sevastove. Skupaj so si kar štiri Američanke zagotovile nastop med najboljšimi osmimi igralkami. "To je preprosto neverjetno. Ko sem se začela vračati med najboljše na Wimbledonu, si nisem nikoli mislila, da bom ob povratku imela takšne uspehe. To je preprosto neopisljivo," je dejala Stephensova.

Venus Williams
Venus Williams FOTO: AP

Med najboljše štiri se je prebil tudi 26-letni Carreno Busta, ki je s preprostih 6:4, 6:4 in 6:2 premagal Argentinca Diega Schwartzmana in bo tako prvič igral polfinale turnirja za veliki slam. "To je neverjetno. To je nekaj, o čemer sem sanjal," je po skoraj dveh urah igre in zmagi nad Schwartzmanom dejal Carreno Busta. Nadvse rad bi videl, da bi se v nadaljevanju pomeril z rojakom in prvim igralcem sveta Rafaelom Nadalom. "Lažje je, ker ima doma vso pozornost na sebi Rafa, sam pa nisem tako v soju luči," je še dejal Carreno Busta.

Nadal se bo meril z 18-letnim Rusom Andrejem Rubljovom, medtem ko bo švicarski as Roger Federer lopar prekrižal z Argentincem Juanom Martinom del Potrom.

Kot zadnji si je v noči na sredo polfinale priboril še Južnoafričan Kevin Anderson. Slednji, šele 28. nosilec, je bil boljši od Američana Sama Querreyja, 17. nosilca, s 7:6 (5), 6:7 (9), 6:3 in 7:6 (7). Polfinalist Wimbledona Querrey je zadnji Američan, ki je igral na letošnjem prvenstvu ZDA, igralca pa sta na igrišču prebila kar tri ure in 26 minut. Anderson se je v svoj prvi polfinale grand slama prebil ob 1.51 po lokalnem času, že v petek pa ga čaka nov zahtevni dvoboj, saj mu bo nasproti stal razpoloženi Carreno Busta. "Igrati tako na najbolj znanih igriščih sveta, to je preprosto fantastično," je bil po zmagi kratek 31-letni Anderson.

Izidi, OP ZDA (50,4 milijona dolarjev):
- moški, četrtfinale:
Pablo Carreno-Busta (Špa/12) - Diego Schwartzman (Arg/29) 6:4, 6:4, 6:2;

- ženske, četrtfinale:
Venus Williams (ZDA/9) - Petra Kvitova (Češ/13) 6:3, 3:6, 7:6 (2);
Sloane Stephens (ZDA) - Anastasija Sevastova (Lat/16) 6:3, 3:6, 7:6 (4);

- ženske dvojice, četrtfinale:
Lucie Hradecka/Katerina Siniakova (Češ/7) - Andreja Klepač/Maria Jose Martinez Sanchez (Slo/Špa/14) 7:6 (2), 6:3.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.