Drugi športi

Ob Petkovšku na OI tudi Šajnova

Ljubljana, 08. 07. 2008 16.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min
Avtor
STA, T.Š.
Komentarji
0

Adelo Šajn je Mednarodna gimnastična zveza potrdila za nastop na OI. Slovenija bo v Pekingu zastopana z vsaj 60 športniki.

Adela Šajn
Adela Šajn FOTO: Reuters

Odbor za vrhunski šport pri Olimpijskem komiteju Slovenije je predlagal okvirni seznam športnikov, ki bodo branili slovenske barve na olimpijskih igrah čez mesec dni v Pekingu na Kitajskem.

Najdaljši je predlagani seznam atletov, a ta še ni dokončen, saj imata denimo Jurij Rovan in Andrej Poljanec izpolnjeno B normo v skoku s palico, normo B pa ima tudi Snežana Rodič v troskoku, a ta potrebuje normo A, saj to velevajo mednarodna pravila, če bo nastopila Slovenija z dvema športnikoma. Normo v tej disciplini pa že ima Marija Šestak. Atletov bo v Pekingu torej najmanj 16, zadnji atletski rok za dosego norme pa bo 22. julij.

Po 10 predlaganih kandidatov imajo plavalci in veslači, slednji tudi rezervo, šest je jadralcev, po pet judoistov in cestnih kolesarjev, dva kajakaša na mirnih vodah ter po en kajakaš na divjih vodah, badmintonska igralka, strelec, gorska kolesarka, namiznoteniški igralec in telovadec ter telovadka. Najboljša slovenska telovadka Adela Šajn je namreč danes prejela veselo novico, da se je uvrstila na olimpijske igre v Peking. Na Mednarodni gimnastični zvezi (FIG) so potrdili, da ima Šajnova mesto na olimpijskem turnirju zagotovljeno in jo zapisali tudi na uradni seznam olimpijcev na svojih spletnih straneh.

Tako bo večkratnemu svetovnemu in evropskemu prvaku na bradlji Mitji Petkovšku družbo na Kitajskem bržčas delala tudi 18-letna telovadka, ki bo po Mojci Mavrič in njenem nastopu na OI v Sydneyju leta 2000 spet zastopala žensko gimnastiko.

Seznam bo prihodnji teden, v torek, 15. julija, dokončno oblikoval Izvršni odbor OKS. Posebna zgodba so košarkarji, ki si morajo pred tem na dodatnih olimpijskih kvalifikacijah zagotoviti pot v Peking, nato pa bo na seznamu še 12 košarkarjev.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.