Drugi športi

V Mariboru želijo, da bi se v prihodnje govorilo o veliki četverki

Maribor, 17. 08. 2012 10.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Rokometaši Maribor Branika so na pripravljalnih dvobojih že nanizali nekaj izjemnih predstav, nakup Renata Vugrinca pa se je izkazal za zadetek v polno. V klubu si letos želijo mešati štrene najboljšim.

Vodstvo rokometnega kluba Maribor Branik je ambiciozno zastavilo projekt letošnje sezone. Želijo si, da bi se v prihodnje govorilo v Sloveniji o veliki četverki, ki bije bitko za najvišja mesta. Vsem v klubu je jasno, da so Celje, Cimos Koper in Gorenje Velenje korak pred njimi, a skozi sezono se lahko nekatere zadeve vendarle zapletejo. Finančna kriza namreč pušča posledice povsod, redne plače so v slovenskem rokometnem prvenstvu redkost, v štajerski prestolnici pa so prepričani, da bodo lahko v rokih izpolnjevali obveznosti do igralcev. Želijo namreč, da bi se lahko prav vsi v članski zasedbi počutili dobro in tudi v novi sezoni razmišljali izključno o rokometu.

Trener Marko Šibila ima letos še bolj kakovostno zasedbo od lanske.
Trener Marko Šibila ima letos še bolj kakovostno zasedbo od lanske. FOTO: Damjan Žibert
"Moštvo je sestavljeno. Situacija na tržišču je v letošnji sezoni še nekoliko bolj nevsakdanja, zato smo bili v stanju k nam zvabiti tudi kakšnega posameznika, ki si ga v preteklosti ne bi mogli privoščiti. Glede na sestavo moštva menim, da morajo biti naši letošnji cilji, da se priključimo velikim trem, da bi se v prihodnje v slovenskem rokometnem prostoru govorilo o veliki četverki," je za 24ur.com povedal direktor kluba Andrej Bauman, ki si želi v prihodnjih sezonah tudi prepoznavnega podmladka kluba, čeprav je njegova filozofija povsem jasna: "Brez kakovostnega in prepoznavnega članskega kolektiva, ne bomo imeli kakovostnega podmladka. Vemo, da živimo v okolju, kjer je nogomet korak pred drugimi. Mi si želimo razliko zmanjšati, želimo nadgraditi lanske rezultate in pokazati, da si zaslužimo pomembno vlogo v mestu. Ena izmed težav, ko gre za podmladek, je tudi ta, da nimamo ene same dvorane, kjer bi trenirali vsi člani kluba, ampak se moramo nenehno seliti, s tem pa naraščajo tudi stroški."

Renato Vugrinec in Simon Razgor: nekoč nasprotnika, letos soigralca.
Renato Vugrinec in Simon Razgor: nekoč nasprotnika, letos soigralca. FOTO: Damjan Žibert

V prihodnjih letih Liga prvakov?
"Neodgovorno bi bilo reči, da ciljamo na državni naslov ali pa drugo mesto, ki vodita v Ligo prvakov, dejstvo pa je, da si želimo mešati štrene najboljšim. Tega ne skrivamo. Po prvem delu sezone bo jasno, kakšno je razmerje moči, dejstvo pa je, da od stroke ne moremo zahtevati prvega oz. drugega mesta,“ je še dodal direktor mariborskega prvoligaša, ki se je med drugim v poletnem prestopnem roku za sodelovanje uspel dogovoriti z desnim zunanjim igralcem Renatom Vugrincem, vratarjem Ivanom Pešićem, mladim Miho Zarabcem in s še nekaterimi, ki bi lahko pomagali klubu do želenega cilja.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

francosy1
17. 08. 2012 14.40
V bistvu imajo kar dobro ekipo, lahko bi se jim reklo bivše Gorenje :) Oštir, Štefanič, Šoštarić, Špende, Šimič.... + Vugi...
bigdick19
17. 08. 2012 13.07
+1
spet šmarnca seka po štajerskm....
bokasana
17. 08. 2012 13.22
-1
Veprl
17. 08. 2012 12.37
+1
Folk... Kva vam ni jasn? MB bo med prvih 4, če ne celo bolši
kadet94
17. 08. 2012 12.34
+0
če pridejo top 7 so dobri :)
.Jest.
17. 08. 2012 12.03
-1
dominikus99
17. 08. 2012 11.56
+1
misli da razn nekaj morebitnih tekem proti gorenju cimusu in celju nimajo realnih možnosti tut če so prpelali vogrinca. Drgač sej on govori o pomladku sam ga nikakor nimajo sem navijač celja in mislim da ima najboljšo mladinsko šolo ravno celje kjer če spremljate rokomet razen nekaj tujcev igra večina domačih igralcev - vzgojenih v domači celski rokometni šoli. Mislim in upam da bo letos celje spet prišlo do naslova prvaka predvsem pa si klub težki skupini v ligi prakov želim preboja čim dlje v izločilnih bojih. Drgač pa jasno tut vlk sreče gorenju v ligi prvakov. Ajmo celje letus osvojimo naslov pa se odrežimo tut dobro v ligi prvakov. LP.