Drugi športi

V London tudi 14-letnica

Ljubljana, 06. 07. 2012 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Slovenska olimpijska odprava v Londonu bo štela 65 slovenskih športnikov, ki bodo nastopili v 17 panogah. Zadnja potnica na vrhunec letošnje sezone je komaj 14-letna plavalka Nastja Govejšek.

Slovenska olimpijska reprezentanca Team Slovenia se je pred odhodom na olimpijske igre v London predstavila javnosti na Ljubljanskem gradu. V britansko prestolnico bo odpotovalo 65 slovenskih športnikov, kot zadnja se je olimpijski ekipi danes pridružila še ne 15-letna plavalka Nastja Govejšek. Poleg 28 športnikov ter 37 športnic bo v slovenski odpravi še 54 trenerjev, šest zdravnikov, pet fizioterapevtov oziroma maserjev ter dva športna psihologa. V vodstvu reprezentance bo šest oseb, na čelu olimpijske odprave pa je Bogdan Gabrovec, podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije, ki pričakuje, da bo letos slovenska odprava zelo uspešna. Pred dnevi je - malo v šali, malo zares - razkril, da osebno v Londonu pričakuje kar sedem kolajn. Slovenski športniki bodo na igrah sodelovali v največ športnih panogah doslej, kar 17.

Slovenska olimpijska odprava bo štela 65 tekmovalcev.
Slovenska olimpijska odprava bo štela 65 tekmovalcev. FOTO: Miro Majcen

Hkrati z olimpijci se je na ljubljanskem gradu predstavila tudi slovenska paraolimpijska ekipa. Na igrah za športnike invalide, ki bodo v Londonu na istih olimpijskih prizoriščih potekale od 29. avgusta do 9. septembra. Nastopilo bo 22 športnikov v šestih panogah (atletika, namizni tenis, sedeča odbojka, kolesarstvo, plavanje in strelstvo), ob njih pa bo še deset trenerjev in pomočnikov, zdravnica, dva fizioterapevta in negovalec. Na čelu slovenske londonske paraolimpijske odprave pa bo Roman Jakič.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.